- Nok støtte til en regjering

Støttepartiet til Thailands styrtede statsminister Thaksin Shinawatra mener at det har hentet nok støtte fra andre partier til å kunne danne ny regjering.

PPPs generalsekretær Surapong Suebwonglee under pressekonferansen 24. desember 2007.
Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP

Ifølge foreløpige tall fikk partiet PPP 232 av de 480 plassene i nasjonalforsamlingen under valget i går.

Men talsmannen for partiet nekter å si hvilke partier som har lovet sin støtte.

Det demokratiske partiet fikk rundt 165 representanter. Resten av plassene er fordelt på fem mindre partier. Det er disse mindre partiene tautrekkingen blant annet står om.

En velger studerer valgresultatene utenfor rådhuset i Bangkok etter parlamentsvalget

En velger studerer valgresultatene utenfor rådhuset i Bangkok.

Foto: SAEED KHAN / AFP

Det demokratiske partiet kan fremdeles forsøke å forhindre at PPP får statsministerposten dersom de klarer å få til et samarbeid med de fem småpartiene.

Det offisielle resultatet er forventet i januar, etter at alle stemmene er talt opp på nytt og eventuelle klager på valggjennomføringen undersøkt.

PPP har lovet at eks-statsminister Thaksin Shinawatra, som nå bor i eksil i London etter kuppet i september 2006, skal få komme tilbake til Thailand.

Partiet hans Thai Rak Thai (Thai elsker Thaier" som suverent vant flertall to valg på rad, ble tvangsoppløst og forbudt av de militære etter kuppet. PPP bygger på restene av dette partiet.

Mangemilliardæren, som nå eier fotballklubben Manchester City, har fortsatt anklager om omfattende korrupsjon hengende over seg.

SISTE NYTT

Siste nytt