- Har skutt ned militærfly i Libya

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Øyenvitner forteller at oppørere har skutt ned et militærfly og tatt mannskapet til fange.

Flyet skal ha blitt skutt ned utenfor byen Misrata hvor opprørerne også har tatt kontroll over byen og flyplassen, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters.

– Flyet ble skutt ned i morges i det det skjøt mot en lokal radiostasjon. Demonstrantene har tatt mannskapet til fange, sier øyenvitnet som kaller seg Mohamed.

Misrata ligger rundt 200 kilometer øst for den libyske hovedstaden Tripoli.

Frankrike bistår

Opprørerne har siden i går kveld kjempet mot hæren for å få kontroll over flyplassen. Muammar Gaddafis styrker kontrollerer nå kun en liten del av flyplassen, mens opprørerne har tatt over resten hvor det også oppbevares en del ammunisjon.

Tidligere mandag opplyste Frankrike at de sender to fly med nødhjelp til den østlibyske kystbyen Benghazi og lover massiv støtte til den libyske opposisjonen.

Flyet har med leger, sykepleiere og medisinsk utstyr, og ifølge Frankrikes statsminister Francois Fillon skal dette markere starten på en storstilt humanitær nødhjelpsoperasjon.

Nekter å gi seg

Det internasjonale presset mot Gaddafi har økt kraftig de siste dagene, og både FNs sikkerhetsråd, EU og USA innfører nå sanksjoner mot regimet hans.

Mandag møtes FNs menneskerettsråd i Geneve for å diskutere Gaddafi-regimets brutale voldsbruk mot demonstranter. Utenriksminister Jonas Gahr Støre skal holde innlegg på møtet, og sier til NTB at han vil berømme FN-apparatets raske reaksjon de siste dagene.

Urolighetene i Libya har kostet minst 1.000 mennesker livet, men tallet på drepte kan også være langt høyere.

Men Gaddafi har hittil ikke vist noen tegn på at han er villig til å gå av eller trekke seg tilbake. Han har tvert imot lovet å kjempe til siste slutt, noe som har skapt frykt for et blodbad i Tripoli, som fortsatt skal være kontrollert av Gaddafi-lojale styrker.

Flere skip på vei

Ifølge Reuters er flere utenlandske skip på vei gjennom Suez-kanalen for å hente ut sine statsborgere fra Libya.

Skip fra Kina og Sør-Korea er allerede på vei, og et indisk er ventet om noen dager, opplyser en talsmann for den egyptiske marinen til nyhetsbyrået.-

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt