- Jeg er gjennomlykkelig

- Frieriet skjedde en dag da vi var ute på Drottningholms slott, vi var ute i naturen og det var alt hva jeg kunne ønske meg, sa Sveriges kronprinsesse Victoria.

Sveriges kronprinsesse Victoria og Daniel Westling

Sveriges kronprinsesse Victoria og Daniel Westling under dagens pressekonferanse fra Stockholms slott.

Foto: LEIF R JANSSON / AFP

I ettermiddag møtte det lykkelige paret pressen i prinsesse Sibyllas leilighet på Stockholms slott.

Les også: Tror på flere republikanere

Les også: Kronprinsesse Victoria er forlovet

- Jeg var ikke sikker på et ja, så jeg var jo litt nervøs, sier Daniel Westling, men blir avbrutt av kronprinsessen.

- Men det ble ja, ja, ja, JAA, sier hun.

Ringen hun fikk betyr utrolig mye, men mer vil hun ikke fortelle de fremmøte.

- Trengte tiden

- Vi har behøvd denne tiden, både Daniel og jeg. Det har vært viktig å ha denne tiden sammen uten det offisielle. Daniel har jo også hatt sin forretning som han har bygget opp og trengt tid til, sier kronprinsessen.

Video: Jeg trengte denne tiden

- Jeg har trengt tiden til å tilpasse meg og forstå hva dette går ut på, det vill jo være litt naivt også å skulle falle ned på kne å fri etter et år, det ville blitt mislykket, supplerte Daniel Westling.

- Ikke noe "klikk"

Den 3 desember 1976 ble forlovelsen mellom kong Carl XVI Gustaf og Silvia Sommerlath offentliggjort. De satt i den samme grønne sofaen og kongen fortalte da at det sa "klikk" i møtet mellom de to.

- Det sa kanskje ikke "klikk", men Daniel og jeg hadde et godt fundert vennskap og vennskapet vokste og ble til kjærlighet, det er en utrolig trygghet. Men dessverre, ikke noe klikk, sa en lattermild kronprinsesse.

- Kjærligheten har vokst seg sterk

- Vi har det også veldig morsomt sammen. Han har en fantastisk familie, liten og tett sammensveiset. det var lett for meg å komme til Ockelbo og hans familie. Et sted å lade batteriene, sa kronprinsessen.

- Kronprinsessen har et fantastisk stort hjerte, det er perfekt personkjemi. Kongen og dronningen har tatt godt imot meg fra første stund, sier Westling tilbake.

- Jeg vil takke mamma og pappa for deres støtte og hjelp. Jeg vil også takke det svenske folket for den varmen som både Daniel og jeg kjenner fra dere. Deres støtte er utrolig viktig for oss, sa kronprinsessen i hoffets egen video tidligere i dag.

- Med Daniel ved min side er jeg trygg. Det er lettere å løse oppgavene når man er to, fortsatte hun.

- Sterkere og gladere

- Dere har sikkert sett på meg de siste årene at jeg har virket sterkere og gladere. Nå kan vi innlede forberedelsene til å starte noe eget og stifte familie, sier Victoria.

- Kronprinsessen og jeg har funnet hverandre og vår kjærlighet har vokst seg sterk i løpet av årene, sier Daniel Westling.

- Skal være en støtte

- Min fremste oppgave blir å være en støtte for kronprinsessen i hennes viktige gjerning for Sverige, med tiden håper jeg at også jeg kan bidra på ulike måter til å tjene Sverige, sier Westling og legger til at han skal gjøre alt han kan for å leve opp til forventningene som kronprinsessens mann.

- Jeg vet at tillit får man ikke, det skal fortjenes. Jeg skal gjøre alt for å fortjene det svenske folkets tillit, sier Victorias forlovede.

Saken fortsetter under videoen:

- Full tillit til ditt valg, Victoria

- Vi har gjennom de siste årene lært å kjenne Daniel som en hardt arbeidende ung mann som tar livet på alvor, sa kongen og henvendte seg direkte til svigersønnen.

- Derfor er det spesielt hyggelig å ønske deg velkommen, la han til.

Også dronningen kom med gode ord til sin datter og svigersønn.

- Daniel er full av energi, han er positiv og omtenksom. Han kommer til å bli en utmerket make til Victoria. Vi har full tillit til ditt valg, Victoria, og jeg vil alt for å hjelpe og støtte dere begge to, sa mor Silvia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt