Hopp til innhold

- Han kan ikke lenger skade noen

Frankrike har vært satt på en hard prøve, sa president Nicolas Sarkozy i en tale, etter politiaksjonen mot den terrormistenkte i Toulouse. Nå vil presidenten gjøre det forbudt å lese på nettsider som fremmer hat.

SARKOZY

Presidenten takket alle som har gjort en innsats for å få stanset Merah.

Foto: - / Afp

– Mannen som stod bak disse gemene drapene er ikke lenger i stand til å skade noen. Mine første tanker går til ofrene, barna, soldatene, en far og deres familier, sa presidenten.

I en tale til folket understreket Frankrikes president Sarkozy i dag at muslimene i landet ikke har noe med denne historien å gjøre.

Han kondolerte hele nasjonen og takket alle som har deltatt i arbeidet som er gjort for å stanse Mohamed Merah.

– Etterforskere er nå i gang med å finne ut om mannen hadde medsammensvorne, sa Sarkozy.

Vil forby nettsider

Han sa også at det heretter skal bli forbudt å se gå inn på nettsider som fremmer terrorisme eller hat. Frankrike vil også slå hardere ned på borgere som reiser utenlands for å bli ideologisk indoktrinert.

– Frankrike vil ikke godta tvungen rekruttering eller ideologisk indoktrinering på egen jord, sa presidenten.

I tillegg vil presidenten iverksette en gransking for å finne ut om det forekommer ekstremistisk propaganda i franske fengsler.

Kastet seg ut av vinduet

Den terrormistenkte 23-åringen i Toulouse døde i dag etter at han kastet seg ut fra et vindu, opplyser Frankrikes innenriksminister.

Den mistenkte algerieren motsatte seg pågripelse da fransk politi stormet leiligheten han hadde forskanset seg i, ifølge politikilder.

Spesialstyrker hadde da tatt seg inn i leiligheten etter at de ikke hadde hørt fra terrormistenkte Mohamed Merah siden onsdag kveld.

Det oppsto en skuddveksling og tre politimenn skal ha blitt såret, en av dem alvorlig, opplyser politikilder.

Mannen er mistenkt for å stå bak drapene på tre barn og en lærer ved den jødiske skolen i Toulouse.

LES: Toulouse-ofrene gravlagt i Jerusalem

SISTE NYTT

Siste nytt