NRK Meny
Normal

- Flere hundre tusen skal sendes tilbake

EUs medlemsland går inn for at asylsøkere som får avslag skal sendes tilbake så fort som mulig. Flere hundre tusen asylsøkere kommer til å få avslag fordi de ikke oppfyller kravene til opphold.

Innslag fra Kveldsnytt

VIDEO: EU vil sende tilbake raskt asylsøkere som får avslag.

Dette ble klart på EU-toppmøtet i Luxembourg i dag, der innenriks- og justisministrene fra medlemslandene deltok sammen med en rekke andre land, inkludert Norge. Utenriksminister Børge Brende (H) og justisminister Anders Anundsen (Frp) deltok på møtet som observatører, og Norge støtter EU i denne saken.

EU-møtet konkluderte med at for at de som virkelig trenger hjelp, skal få den hjelpen de trenger, så må de som ikke gis opphold sendes tilbake raskt. Hittil i år har flere hundre tusen mennesker kommet til Europa, og beregninger viser at omtrent halvparten av dem vil få avslag.

Ett av virkemidlene er å lage bedre avtaler med landene som flyktningene sendes tilbake til. Samtidig skal EU skjerpe politikken. Det åpnes også for å sette asylsøkere som får avslag i arrest før de sendes ut av Europa med tvang.

Utsendelsene skal skje i forbindelse med at det skal lages bedre avtaler med landene flyktningene sendes tilbake til.

Ifølge den britiske avisen The Times vil over 400.000 av den som kom til EU første halvår i år, trolig få sine asylsøknader avvist.

LES OGSÅ: Stadig flere har krav på asyl i Norge

LES OGSÅ: Få vil starte haste-asylmottak

LES OGSÅ: – IS-krigere blant flyktninger er en myte

LES OGSÅ: Flyktning-kaos i Finnmark: Venter 4000 over grensa

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt