Det er mer skadelig for miljøet å gå til butikken enn å kjøre.
Det hevder miljøaktivisten og forfatteren av boken "How to Live a Low-Carbon Life".
Ifølge briten er det så energikrevende å produsere mat at det fører til mer CO2-utslipp for en person å gå til butikken enn å kjøre bil til samme sted. Derfor gjør vi alle klimaet em fordel ved å trimme og spise mindre.
Spis mindre
Goodalls uttalelser er stikk i strid med det forskere og politikere verden over har forkynnet den siste tiden, nemlig å la bilen stå for å spare miljøet.
- Når man kjører bilen i tre mil slippes det ut 0,9 kilo CO2-gasser. Hvis du går forbrenner du 180 kalorier. Da trenger du 100 gram med biff for å ertsatte de tapte kaloriene. Da slippes 3, 6 kilo C02. Altså fire ganger mer enn når man kjører, konkluderer han ifølge The Times.
- Det er derfor skadelig for miljøet å trene. Spis mindre og kjør mer for å spare energi, er Goodalls råd.
1 kilo biff = 36 kilo CO2-utslipp
I forrige måned viste ny forskning som ble publisert i New Scientistlast èn kilo biff slipper ut 36 kilo CO2 i atmosfæren.
Til tross for at forskningen var basert på japanske metoder for industriell biff-produksjon, mener Goodall at de samme metodene brukes i vesten.