NRK Meny
Normal

Yrkessjåfører skremt av MC-kjøring

Yrkessjåfører i Verdal reagerer sterkt på den hasardiøse MC-kjøringen medlemmer av gruppa Weather Valley Wheelies står bak. – Det er rett og slett farlig, sier en som har møtt råkjørerne på veien.

Sjåfører ved Verdalskalk frykter at motorsyklister kan forårsake ulykker

Som mange andre yrkessjåfører har Rune Weie ved industribedriften Verdalskalk montert et dashboard-kamera i tippbilen sin, for å kunne dokumentere eventuelle hendelser. Sist uke kom tre motorsyklister side om side mot ham på den smale veien fra kalkbruddet i Verdal.

– De kom tre i bredden like rundt en sving. En av dem kjørte på bakhjul, sier han.

Rune Weie

Yrkessjåfør Rune Weie sier det er utrivelig å møte motocrossyklene på veien.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Livsfarlig MC-kjøring Verdal

De store og tunge tippbilene fra Verdalskalk kjører på smale veier fra steinbruddet.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

I sommer har det blitt meldt om flere tilfeller av svært risikabel kjøring med motocrossykler i Verdal. De som står bak har selv filmet råkjøringen og lagt ut videoer på sosiale medier. I forrige uke pågrep politiet i Verdal to unge menn i saken, som begge innrømmet at de tilhører Weather Valley Wheelies.

– Har ikke mulighet til å svinge unna

Det er ikke første gang Weie har vært vitne til farlig kjøring.

– De setter folk i fare. Kanskje mest seg selv, men det er heller ikke særlig trivelig å treffe på dem heller. Det er rett og slett farlig.

Bilene han og hans kolleger kjører veier 70 tonn når de er fullastet. Da er marginene små.

– Vi har ikke mulighet for å svinge unna, og det tar tid for oss å stoppe. Hvis de mister kontrollen og velter på veien vet man ikke hva som skjer, sier Weie.

Han leverte selv videoopptaket av motocrossyklene til politiet.

– Ingen har full kontroll i trafikken

Adresseavisen har tidligere vært i kontakt med et av medlemmene i , som uttaler at ingenting er farlig når man vet hva man gjør, og at de øver før de tar stuntene ut i trafikken.

– Det vi gjør i trafikken har vi hundre prosent kontroll på. Det vi ikke har helt kontroll på, finner vi avsidesliggende steder å øve på, og da blir det noen knall og fall, sier han.

Yrkessjåfør Rune Weie sier det er ingen som kan påstå å ha full kontoll i trafikken.

– Det er en farlig lekeplass.

De pågrepne MC-førerne har erkjent å stå bak de mest graverende hendelsene. Vedkommende politiet kaller initiativtakeren har beklaget sterkt at han har utsatt andre for fare.

Weather Valley Wheelies

Weather Valley Wheelies har lagt ut videoer av villmannskjøringen på blant annet YouTube.

Foto: YouTube