Vrakes som ordfører i Namsos

Etter syv år i ordførerstolen får ikke Morten Stene fornyet tillit av Arbeiderpartiet. Dermed er tiden hans som ordfører over etter kommunevalget neste år.

Ordfører Morten Stene

Morten Stene sier det var som å få et slag i trynet da han fikk vite at han ikke lenger er toppkandidaten til Arbeiderpartiet i Namsos.

Foto: Tarig Alisubh / NRK

– Vi har kommet fram til at vi tror at det er lurt å få inn noen nye, sier Målfrid Ramstad, leder i nominasjonskomiteen til Arbeiderpartiet.

Namsos sliter med dårlig økonomi, og Rock City og fylkesvei 17-saken har vært en hodepine for politikerne.

Nå varsler partiet med den nåværende ordføreren at de kommer til å gjøre endringer.

– Vi har sagt at vi er nødt til å prøve å styrke Arbeiderpartiet litt i forhold til mange vanskelige saker som Namsos kommune er inne i, sier Ramstad til NRK.

– Har gjort en god jobb

Det er dårlig nytt for Morten Stene, som har hatt ordførerrollen de siste to periodene.

Han har ifølge Namdalsavisa selv sagt seg villig til å ta fire nye år, men hans eget parti har valgt å ikke engang ha han med på lista til neste års kommunevalg.

– For all del. Morten Stene har gjort en kjempejobb i sin tid som ordfører. Vi er godt fornøyd med jobben han har gjort, så det har ikke noe med det å gjøre, sier komitéleder Ramstad, som hevder at det er et ønske om fornyelse som ligger bak valget om å vrake dagens ordfører.

Ordføreren: – Et slag i trynet

Meldingen kom overraskende på Stene, som var forberedt på å stille som toppkandidat nok en gang.

– Det var et slag i trynet. Jeg registrerer at nominasjonskomiteen ikke vektlegger kompetansen og nettverket jeg har skaffet meg i løpet av sju år som ordfører, sier han til namdalsavisa.no.

Like etter at han fikk beskjeden var han innstilt på å kjempe for plassen på toppen av den lokale Ap-lista, men nå har han bestemt seg for å akseptere avgjørelsen til nominasjonskomiteen.

– Jeg ønsker ikke å bidra til en splittelse av lokalpartiet, sier Morten Stene.

Det er så langt ikke bestemt hvem som overtar rollen som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Namsos.