NRK Meny
Normal

– Må ikke tro at vi har den beste søknaden

COUNCIL (NRK): Den norske visepresidenten i FIS, Sverre Seeberg, mener Trondheim ikke har noen grunn til å deppe over at Oberstdorf fikk ski-VM i 2021.

Sverre Seeberg

TROR PÅ TRONDHEIM: Visepresidenten i FIS, Sverre Seeberg, utroper Trondheim som favoritt til å få ski-VM i 2023 etter nattens nederlag om 2021-VM.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Alle søknadene var veldig gode. Vi må ikke tro at vi har den beste søknaden, det er øynene som ser. Det er mange årsaker til at mange vil til Oberstdorf. Ikke minst gjelder jo det at Tyskland er en stormakt i Europa og at Oberstdorf er en veldig bra arrangør med flotte anlegg. Så dette er ikke overraskende, sier Seeberg til NRK etter at Oberstdorf fikk tildelt VM i 2021 under FIS-kongresen i Mexico i natt.

Han poengterer at Tyskland var store favoritter

– Mange var overrasket over at de ikke vant forrige gang. Vi også. Men nå tror jeg man har lagt et veldig godt grunnlag for neste gang fra Trondheim.

Tror på 2023-VM

– Hvordan har du vurdert den norske søknaden opp mot de andre to?

– Jeg har hele tiden sagt at Norge har et veldig bra konsept, men vi har sterke konkurrenter imot oss med lang erfaring og sterke navn i skisporten, sier Seeberg.

Visepresidenten i Det internasjonale skiforbundet mer enn antyder at det nå ligger i kortene at VM i 2023 havner i Trondheim.

På selveste 17. mai i 2018 tildeles det mesterskapet.

Skipresidenten skuffet

Skipresident Erik Røste er sterk i troen på at Norge får det mesterskapet.

– Jeg er selvfølgelig skuffet, vi hadde håpet å få VM i 2021. Men samtidig var vi også realistiske. Vi vet at man ofte må søke flere ganger. Men det var viktig å komme i gang, og vi har presentert oss på en fantastisk god måte. Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger på søknaden, konseptet og det vi har presentert. Jeg er helt sikker på at vi har et meget godt grunnlag for 2023-søknaden, sier han til NRK.

Det foreligger allerede planer for 2023-søknaden. Nå skal årets søknad evalueres før søkerkomiteen i Trondheim brette opp ermene og gyver løs på en ny søknad.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd