Hopp til innhold

– Må ikke tro at vi har den beste søknaden

COUNCIL (NRK): Den norske visepresidenten i FIS, Sverre Seeberg, mener Trondheim ikke har noen grunn til å deppe over at Oberstdorf fikk ski-VM i 2021.

Sverre Seeberg

TROR PÅ TRONDHEIM: Visepresidenten i FIS, Sverre Seeberg, utroper Trondheim som favoritt til å få ski-VM i 2023 etter nattens nederlag om 2021-VM.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Alle søknadene var veldig gode. Vi må ikke tro at vi har den beste søknaden, det er øynene som ser. Det er mange årsaker til at mange vil til Oberstdorf. Ikke minst gjelder jo det at Tyskland er en stormakt i Europa og at Oberstdorf er en veldig bra arrangør med flotte anlegg. Så dette er ikke overraskende, sier Seeberg til NRK etter at Oberstdorf fikk tildelt VM i 2021 under FIS-kongresen i Mexico i natt.

Han poengterer at Tyskland var store favoritter

– Mange var overrasket over at de ikke vant forrige gang. Vi også. Men nå tror jeg man har lagt et veldig godt grunnlag for neste gang fra Trondheim.

Tror på 2023-VM

– Hvordan har du vurdert den norske søknaden opp mot de andre to?

– Jeg har hele tiden sagt at Norge har et veldig bra konsept, men vi har sterke konkurrenter imot oss med lang erfaring og sterke navn i skisporten, sier Seeberg.

Visepresidenten i Det internasjonale skiforbundet mer enn antyder at det nå ligger i kortene at VM i 2023 havner i Trondheim.

På selveste 17. mai i 2018 tildeles det mesterskapet.

Skipresidenten skuffet

Skipresident Erik Røste er sterk i troen på at Norge får det mesterskapet.

– Jeg er selvfølgelig skuffet, vi hadde håpet å få VM i 2021. Men samtidig var vi også realistiske. Vi vet at man ofte må søke flere ganger. Men det var viktig å komme i gang, og vi har presentert oss på en fantastisk god måte. Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger på søknaden, konseptet og det vi har presentert. Jeg er helt sikker på at vi har et meget godt grunnlag for 2023-søknaden, sier han til NRK.

Det foreligger allerede planer for 2023-søknaden. Nå skal årets søknad evalueres før søkerkomiteen i Trondheim brette opp ermene og gyver løs på en ny søknad.

Siste nytt

 • Pogacar rykket til ny Giro-seier i grisevær

  Tadej Pogacar slo til med litt over én kilometer igjen og vant for femte gang i årets Giro d'Italia. Suksessen kom på en nedkortet fjelletappe.

  I rosa ledertrøye var sloveneren sterkest i en svært bratt stigning mot mål i Santa Cristina Valgardena. Uanstrengt tok Pogacar ledelsen med 700 meter igjen og tråkket inn til soloseier.

  Pogacar hadde en sammenlagtledelse på 6.41 minutter til Geraint Thomas før tirsdagens kjøring.

  Opprør i Giro-feltet tvang arrangøren til å endre på onsdagens løypeprofil. Starten ble flyttet til etter fjellpasset i Umbrasil, og etappen ble kortet ned fra 206 til 118,7 kilometer. Både ryttere og lag truet med å utebli hvis det ikke kom endringer.

  Årsaken til misnøyen var varsel om dårlig og kaldt vær i det nevnte fjellpasset. Juryen drøyde med å ta en avgjørelse, og den var fortsatt ikke tatt da den planlagte starten i Livigno skulle ha vært. (NTB)

  xVG8KBL2s3g
  Foto: AP
 • Ronaldo tatt ut til EM

  Cristiano Ronaldo (39) er blant Portugals utvalgte og spiller i sommer sitt sjette EM-sluttspill i fotball. Ingen før ham har kommet opp i et slikt antall.

  Angrepsveteranen delte rekorden på fem europamesterskap med Spanias keeperikon Iker Casillas. Ronaldo blir også spilleren i årets sluttspill med flest internasjonale mesterskap på CV-en.

  Dem vil han ha spilt elleve av om han slipper til på banen i Tyskland. Ronaldo har scoret i hvert eneste EM siden debuten i 2004, og han var en del av laget som tok gullet i 2016.

  Denne sesongen har Ronaldo gjort 42 mål på 41 kamper for Al-Nassr i Saudi-Arabia. (NTB)

  zb2vA3acc0M
  Foto: NTB
 • Rashford vraket til EM

  Manchester United-stjernen Marcus Rashford var ikke med da den engelske landslagssjefen Gareth Southgate presenterte bruttotroppen til fotball-EM tirsdag.

  Rashford var et av de aller fremste navnene som manglet da Southgate offentliggjorde sine utvalgte. Med var heller ikke tidligere Liverpool-spiller Jordan Henderson.

  Fire landslagsdebutanter er derimot med i troppen: Evertons Jarrad Branthwaite, Liverpool-duoen Curtis Jones og Jarell Quansah samt Crystal Palace-stjerneskuddet Adam Wharton. Burnley-keeper James Trafford har heller ingen landskamper fra før.

  Vraket i den engelske EM-troppen er for øvrig også Chelsea-trioen Raheem Sterling, Ben Chilwell og Reece James. De to sistnevnte har vært svært skadeplaget denne sesongen.

  Inne er derimot Manchester united-unggutten Kobbie Mainoo, som har tatt Premier League med storm de siste månedene. Det samme er Crystal Palace-spiller Eberechi Eze.

  Listen over spillere som ble presentert tirsdag talte i alt 33 navn. Southgate kan maksimalt ta med seg 26 spillere til sluttspillet i Tyskland som starter 14. juni. Dermed må syv navn ut i tiden som kommer.

  Den endelige fristen for å melde inn troppen er 7. juni. (NTB)

  Rashford
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal