Vitner forteller om høy fart før dødsulykke

Politiet håper at video og vitneforklaringer skal gi dem svaret på hva som skjedde da en 20 år gammel gutt døde i en trafikkulykke natt til mandag.

Dødsulykke Okstadbakkan

Politiet vil ikke frigi videoen fra ulykkesstedet før etterforskninga er kommet lenger, men offentliggjør dette bildet som er tatt like før ulykken skjedde.

Foto: Politiet

– Vi har noen vitneobservasjoner på høy fart. Det er det jeg ønsker å si om det foreløpig, sier Per Christian Stokke, som er seksjonsleder etterforskning ved Heimdal politistasjon til NRK.

Det var i 23-tiden søndag at to biler var involvert i ulykken i Okstadbakken i Trondheim. Det var føreren av den ene bilen, en mann i 20-årene, som døde av skadene han fikk etter å ha sittet fastklemt.

I den andre bilen satt det to personer. En mann var sjåfør og en kvinne var passasjer. Begge slapp unna uten alvorlige fysiske skader.

Finstuderer overvåkingsvideo

Lensmann på Hitra, Per Christian Stokke

– Politiet tar med seg informasjon fra videoen inn i samtalene med vitner, sier Per Christian Stokke ved Heimdal politistasjon.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Statens vegvesen har et videokamera montert i Okstadbakken og politiet finstuderer nå videoen for å få svar på de mange spørsmålene de sitter med.

– Videoen viser kjøring i kort tid før ulykken, og så viser den selve ulykken, sier Per Christian Stokke.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med flere vitner som har sett kjøretøyene før selve ulykken, spesielt fra Kroppanbrua og videre mot ulykkesstedet.

Ingen kontakt mellom bilene

Vitner har, ifølge politiet, så langt forklart at det ikke var noen kontakt mellom de to kjøretøyene, men at det var to kjøretøy som havner i autovernet.

Politiet skal undersøkelser videre for å finne ut mer om farten på kjøretøyene.

– Vi skal selvfølgelig gjøre det vi kan for å finne ut om farten, ut fra de bildene og den videoen vi har, men det er ikke klart ennå, sier Stokke.

De tekniske undersøkelsene av kjøretøyene blir foretatt på torsdag.