NRK Meny
Normal

Vil skjerpe rutinene etter ras

Statens vegvesen vil skjerpe rutinene sine etter rasene i Løsberga, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Ras i Løsberga
Foto: Magnar Brandseth / NRK

Torsdag leverte Statens vegvesens en redegjørelse til Samferdselsdepartementet om forholdene i Løsberga i Steinkjer.

Det har gått flere steinras på stedet i forbindelse med bygging av ny E6, sist mandag ble både E6 og Nordlandsbanen sperret etter at det gikk et nytt ras.

Les: Frykter nye ras

Ingen geologisk rapport


I redegjørelsen bekreftes det at det ikke finnes en geologisk rapport i forbindelse med vedtaket om å utvide veien i Løsberga til fire felt. Det skriver Statens vegveseni ei pressemelding som ble sendt ut sent torsdag kveld.

- At det ikke foreligger en geologisk rapport før avgjørelsen om å utvide til firefelts vei reiser spørsmål om dette er godt nok håndtert, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Les: Undersøkte ikke godt nok

Moe Gustavsen mener dette gir grunn til å gå dypere ned i saken og vegvesenet har gitt ei gruppe fagfolk i oppdrag å vurdere hva som skjedde.
Gruppa består av professor i ingeniørgeologi Bjørn Nilsen fra NTNU, professor i bygg- og anleggsteknikk Amund Bruland fra NTNU og stabsleder ved utbyggingsavdelingen i Region midt Ove Nesje.

Rapporten fra gruppa er ventet tidlig neste år.

Vil lære av hendelsene

Vegdirektøren sier de vil lære av det som har skjedd i Løsberga.

- Vi vil på bakgrunn av dette gjennomgå rutinene våre og skjerpe vår oppmerksomhet under planlegging og prosjektering. I lys av gruppas vurderinger er vi åpne for hva vi ytterligere bør foreta oss, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Video: Se raset fra lufta

Video nsps_upload_2008_11_4_12_53_42_110.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.