Hopp til innhold

Setter inn voksne til å passe skolevei – seksåring voldtatt på vei heim fra skolen

Det kommer til å være ekstra med voksne til stede ved Breidablikk skole i Trondheim mandag. Politiet etterforsker en voldtekt av en seks år gammel jente, som ble oppsøkt av en ukjent mann på vei heim fra skolen.

Breidablikk skole, Trondheim

PÅ VEI HEIM FRA SKOLEN: En seks år gammel jente er oppsøkt av en mann og voldtatt på vei heim fra Breidablikk skole i Trondheim fredag.

Foto: Bjarte Johannesen / nrk

– Skoleveien skal være trygg for unger. Vi vil holde ekstra øye med den framover, sier kommunalsjef for oppvekst i Trondheim kommune, Eva Elisabeth Belboe.

Fredag ettermiddag fikk politiet melding om at en seks år gammel jente var blitt oppsøkt av en mann på vei heim fra Breidablikk skole.

Jenta ble befølt

Ifølge politiet har jenta beskrevet at mannen befølte henne. Politiet mener at hendelsen faller inn under paragrafen som omhandler voldtekt av barn under 14 år.

– Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen. Dette har skjedd i et boligområde på dagtid overfor et barn som er på vei hjem fra skolen. Vi har satt alle tilgjengelige ressurser inn i etterforskningen, sier politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Bente Bøklepp.

Politiet gikk først ut med pressemelding og et bilde av en person som var i området i det aktuelle tidsrommet. Denne personen har nå meldt seg, og har fått status som vitne i saken.

Etterlysning i Trondheim

SJEKKET UT AV SAKEN: Politiet ønsket lørdag å komme i kontakt med personen på dette bildet som er tatt i området Heimdal. Hun har nå meldt seg og har status som vitne.

Foto: Politiet

Lørdag ettermiddag og kveld jobbet politiet med rundspørringer i området.

– Det gjøres tekniske undersøkelser, avhør, og vi ønsker å komme i kontakt med folk som har videoopptak fra området, sier Bøklepp.

Søndag opplyser politiet at de har fått inn mellom 40 og 50 tips i saken, men ingen er så langt pågrepet.

Ingen er pågrepet

Dermed fortsetter politiets etterforskning for fullt.

– Politiet har ingen opplysninger om at dette er noe annet enn en enkeltepisode, og vi har ikke fått melding om at andre har vært utsatt for det samme. Gjerningspersonen er ikke pågrepet, og vi oppfordrer derfor foreldre til å være litt ekstra oppmerksomme, sier Bøklepp.

Politi, Breidablikk, Trondheim

DØR TIL DØR: Politiet gjør rundspørringer i det aktuelle området i Trondheim lørdag.

Foto: Bjarte Johannesen

Politiet har også vært i kontakt med skolen.

– Politiet ser svært alvorlig på hendelsen og har kalt inn nødvendige ressurser som er viktige for saken. Vi har fullt trykk på etterforskningen, sier Bøklepp lørdag ettermiddag.

– Dette er en vanskelig og trist sak. Familien og jenta blir ivaretatt. Barne- og familietjenesten er tilgjengelig hvis ønskelig. Både skoleledelsen og lærerne til jenta er informert, og de vil gjøre sitt beste for å gi henne mest mulig normale skoledager framover, fortsetter oppvekstsjefen i Trondheim kommune, Eva Elisabeth Belboe.

Det vil være ekstra med voksne rundt skolen fra mandag.

– Det kommer til å være ekstra med voksne i området rundt skolen. For oss er det viktig å skjerme barna og at de skal bli ivaretatt så godt som mulig, sier Belboe.

Etterlyser vitner

Politiet ber vitner melde seg.

Hvis noen har videoopptak gjort med for eksempel bil, telefon eller overvåkningskamera, ønsker politiet å bli kontaktet.

– Vi er interessert i alle opptak. Uansett om de kan oppleves som uvesentlige så kan en overlate til politiet å avgjøre om de er verdifulle eller ikke, sier Bøklepp.

Politiadvokat Bente Bøklepp.

ETTERLYSER VITNER: Politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Bente Bøklepp, ber alle som var utendørs i området fra Breidablikk skole – Mentz Skjetnes vei og Distriktslege Øverlids vei fredag ettermiddag om å melde fra til politiet.

Foto: Ole-Jørgen Finnes / NRK

Politiet setter ikke denne voldtekten i sammenheng med andre saker.

– Det er ikke melding om flere hendelser. Det er ikke grunn til å tro at dette er annet enn en enkeltstående hendelse. Samtidig har vi en gjerningsperson som ikke er pågrepet, sier Bøklepp.