Full seier for Trondheim

Trondheim blir arrangørby for EM i håndball for både damer og herrer i 2020. – Herlig, sier ordfører Rita Ottervik.

Trondheim arrangørby for EM i håndball

Kongressen til det Europeiske Håndballforbundet (EHF) i Dublin ga Trondheims det de ville ha.

Foto: Privat

– Det at kongressen i det Europeiske håndballforbundet har vedtatt at Trondheim blir arrangørby er stort og herlig, sier ordfører Rita Ottervik på telefon fra Dublin.

Hun er på kongressen der stemninga i den trønderske delegasjonen er stadig stigende.

– Det siger mer og mer innpå meg. Jeg blir mer og mer oppglødd.

For byen betyr dette mye. Trondheim har allerede fått supercup i fotball og nå kommer det to store mesterskap. Det betyr trolig at hotellene og byen blir fylt med liv i ei uke for hvert mesterskap.

– Helt klart, sier Ottervik.

Ny hall

rita ottervik ordfører

Ordfører i Trondheim Rita Ottervik jubler etter dette vedtaket

Foto: Melgård, Ole Morten / NTB scanpix

Forutsetninga er at det bygges en ny storhall med plass til 8000 tilskuere innen sommeren 2019.

Politikerne i formannskapet i Trondheim sa i slutten av juni ja til forslaget om en mulig ny hall på Øya i Trondheim. Det betyr ombygging av Trondheim Spektrum.

– Ja, to gamle haller er dårlige og skal rives og det skal bygges nytt, på en fleksibel måte slik at vi kan tilby 40 prosent kapasitetsøkning hverdagshåndballen og, når det trengs, slå til med 8000 tilskuerplasser, sier Ottervik.

17000 spillere i regionen

Ottervik regner med at det som gjorde utslaget, var at Trondheim kunne skilte med nybygg, ni håndballflater under tak, god flyforbindelse og ikke minst at det er 17000 handballspillere i Midt-Norge.

Håndballjentene

– To EM på hjemmebane i 2020 vil inspirere hele håndball-Norge både internt og eksternt, sier NHFs generalsekretær, Erik Langerud

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er mer enn mange andre nasjoner kan vise til totalt, og det viser sterke håndballtradisjoner og et levende miljø, sier Ottervik.

Hun er ikke i tvil om at håndballmiljøet vil vokse på dette.

– Fint for hele Norge

– Dette er en gledens dag for hele Norge og norsk håndball. Våre spillere, trenere, frivillige, ansatte og samarbeidspartnere får en unik ledestjerne å jobbe mot, sier håndballpresident Karl-Arne Johannessen.

– To EM på hjemmebane i 2020 vil inspirere hele håndball-Norge både internt og eksternt, sier NHFs generalsekretær, Erik Langerud.