Verdens vakreste mysterium

Ingen vet hvem som lager kornformasjonene, eller hvorfor. En gjeng trøndere forsøkte å få svar på noen av spørsmålene da de dro til Sør-England på den første organiserte kornsirkelreisen fra Trøndelag.

Kornsirkler i England
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Nylig ble den første organiserte kornsirkel-reisen fra Trøndelag til Sør-England arrangert. Turen ble fullbooket på noen få dager, og vår reporter Jørn Haudemann-Andersen var en av dem.

Kornsirkler kalles av ganske mange "verdens vakreste mysterium", og de mange svært avanserte formasjonene over hele verden forundrer hver sommer stadig flere.

Ingen vet hvorfor eller hvem som lager kornformasjonene.

Trønderne som reiste over Nordsjøen for ikke lenge siden hadde derfor mange ubesvarte spørsmål.

Gigantsirkel

Natt til 7. juli ble en stor formasjon på over åtte dekar til i stummende mørke i fylket Wiltshire. Dette fikk stor betydning for kornsirkel-entusiaster over hele verden.
For samtidig som dette skjer sitter tre fotografer nattevåk på åsen ovenfor.
Videokameraene registrerte intet før etter et kraftig lysglimt lyste opp hele dalen. En drøy time etter kaster månen sitt lys ned på jorda, noe som gjør at de tre ser en ny sirkel var blitt til.

Sirkelen er på hele 324 meter fra ende til annen, og da folk verden over får vite om dette så slipper de det de har i hendene og drar til Wiltshire.

Etterpå hendelsen kunne de tre på åsen vitne om at ingen mennesker kunne ha vært tilstede i åkeren da formasjonen ble laget.

Hvorfor og hvordan.

Det er de to store kornsirkelspørsmålene.