Vant maraton på første forsøk

Her jubler Christian Grønvold fra NTNUI etter å ha kommet først til mål i Trondheim Maraton i ett løp som samlet rekordmange deltagere.

Aldri før har så mange deltatt i Norges eldste maraton som ble arrangert for 46. gang i Trondheim.

Løping fenger

Rekordmange 3300 deltagere stilte til start, over ett tusen flere løpere enn året før.

Arrangørene ser en stor og økende interesse for løping.

– Dette er noe som fenger mange, sier aktivitetskonsulent i bedriftsidretten i Midt-Norge, May-Britt Stokke.

Vant maraton

Christian Grønvold var raskest av alle på helmaraton og løp inn på tida 2:46:10. Dette er første gangen han stiller til start i et maraton på 42 kilometer.

Raskeste kvinne i helmaraton var Maria Venås fra Ranheim. Hun var overlegent best i kvinneklassen og var tredje raskest av alle deltagerne. Hun fikk den gode tida 2:50:04.

Se alle resultatene her.

Deltok du på Trondheim Maraton? Del bilder med oss på instagram med emneknagg #nrktrøndelag

Rekorddeltagelse i Trondheim Maraton

Folkefest

Løpet startet på Trondheim torv og langs løypa var det mye publikum som fulgte de mange tusen løperne. Her stilte spreke løpere til start på maraton, halvmaraton, 10 kilometer, 5 kilometer og på barnas eget løp.

– Hva er grunnen til den store løpsinteressen?

– Løping fenger og det trengs ikke så mye utstyr. Dette er en idrett folk kan holde på med hvor som helst. I bedriftsidretten tilbyr vi løpegrupper og kurs i løpeteknikk. Her ser vi en stor økning og mange er med på dette, sier Stokke.

Hun berømmer de mange frivillige som deltok under Trondheim Maraton som arrangeres av bedriftsidretten i Midt-Norge i samarbeid med Nidelv idrettslag.