Vanskelige kjøreforhold flere steder

Snø og kaldt vær gjør det utfordrende å være på veien flere steder i landet i dag.

Bil av vegen

En bil kjørte av veien på Asphaugen nord for Steinkjer i formiddag.

Foto: Julie Haugen Egge / NRK

Hos Veitrafikksentralen i Trondheim har det vært noen travle timer på morgenkvisten. 10-15 centimenter med snø flere steder i regionen har gitt vanskelige kjøreforhold flere steder.

– Vi fikk en del klager på føreforholdene i dag tidlig. Brøytemannskapene kom litt seint i gang i dag og da går det litt lenger før veiene blir fri for snø, sier operatør Torgeir Nekstad hos Veitrafikksentralen.

Veisalt uten effekt

Bil på taket på Røra

En sjåfør havnet på taket på Røra i Nord-Trøndelag i morges.

Foto: Vegard Woll / NRK
Snø og glatte veier

I Trondheim er det utfordrende kjøreforhold flere steder, som her på Moholt. En kvinne med barnevogn ble påkjørt like ved mandag morgen.

Foto: Tine Nilsen / NRK

NRK Trafikk har fått inn mange meldinger om vanskelige kjøreforhold flere steder i landet.

På Østlandet og Sørlandet har det vært så kaldt at veisaltet ikke har hatt noen effekt. Men Statens Vegvesen forventer at denne situasjonen vil bedre seg utover dagen etter som temperaturen stiger.

Rundt Ålesund meldes det om våt snø, slapseføre og glatte veier og fortau mange steder.

I Trøndelag har det vært flere mindre uhell som følge av føret. Og vogntogsjåfører melder om glatte veier på E6 nord for Grong.

– Vi har fått melding om en del uhell i løpet av morgentimene. Både i Trondheim og ute i distriktene har biler kjørt av veien, forteller Nekstad.

E6 i Melhus var en periode stengt i ett felt da et vogntog fikk sleng og sperret veien.

– Vi frykta det verste da vi kom på jobb i morges. Erfaringsmessig pleier det å bli travelt hos oss når det er kommet litt snø på veiene. Men det ser ut til å ha gått stort sett bra, opplyser operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Hanne Yding.

Mot helga melder meteorologene at det skal bli enda mer nedbør flere steder.

Alt mannskap ute

Veitrafikksentralen melder at alt tilgjenglig brøytemannskap nå er ute på veiene. Det har gjort at situasjonen i løpet av formiddagen har forbedret seg betraktelig.

– Kjøreforholdene vil bli bedre jo mer tid mannskapene våre får på seg. Men den må ha blitt en del bedre allerede, for telefonene med klager har nesten stoppet opp nå, forteller en Nekstad.

Her kan du holde deg oppdatert på situasjonen i trafikken.