Hopp til innhold

Væpnet politiaksjon i Melhus

Ingen ble pågrepet, men et våpen ble beslaglagt, i en væpnet politiaksjon på Hølonda i Melhus mandag morgen. Politiet rykket ut etter at et avisbud meldte å ha blitt pekt på med våpen.

Væpnet politaksjon Melhus

AKSJON: Flere politibiler rykket ut i aksjonen mandag morgen. Bildet er tatt fra politiets oppmøtested for aksjonen, som var på Hovin.

Foto: Henrik Sundgård

Politiet fikk melding fra det mannlige avisbudet klokken 04.08. Flere politibiler, samt ambulanse, ble sendt til stedet.

– Bakgrunnen for at politiet rykket ut var et avisbud som opplevde seg truet på en eiendom, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Etter å ha snakket med begge mennene, fant politiet ikke hold i at avisbudet hadde blitt truet med våpen.

– Det har vært våpen involvert i situasjonen, men de to involverte personene har veldig ulike forklaringer på hva som har skjedd, forteller operasjonslederen.

Våpen beslaglagt

Geir Arne Sjøhagen, innsatsleder, Sør-Trøndelag politidistrikt

IKKE PÅGREPET: – En samlet vurdering gjør at vedkommende ikke blir pågrepet, men vi tar beslag i et våpen han har registrert på seg, sier Geir Arne Sjøhagen, innsatsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Foto: Henrik Sundgård

Mannen som avisbudet påsto truet ham blir ikke pågrepet.

– En samlet vurdering gjør at vedkommende ikke blir pågrepet, men vi tar beslag i et våpen han har registrert på seg, sier innsatsleder Geir Arne Sjøhagen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK ved stedet.

– Ingen har kommet fysisk til skade, men melder var skremt av hendelsen, forteller han.

– Alvorlig melding

Det er opprettet sak etter hendelsen, ifølge Lægdheim.

– Det var ei alvorlig melding som kom til politiet. Vi håndterte situasjonen deretter, og politiet var bevæpnet, sier hun.

Hun vil ikke si eksakt hvor store politistyrker som ble sendt ut.

– Det var flere politienheter. Disse er nå på vei tilbake, forteller operasjonslederen.

Lægdheim vil ikke kommentere om noen av de to involverte er kjenninger av politiet, eller om noen av dem kjenner hverandre.