NRK Meny
Normal

Tysk lastebilsjåfør styrte unna frontkollisjon

Takket være en snarrådig lastebilsjåfør ble føreren av en møtende personbil kun lettere skadet i det som kunne blitt en direkte front mot front-kollisjon mellom personbil og lastebil.

Ulykkesbil ved Støren.

Den kvinnelige føreren av denne bilen ble lettere skadet. Men ulykken kunne blitt mer alvorlig om ikke latebilføreren hadde styrt unna. Bildet er redigert.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Den tyske føreren av en semitrailer styrte unna det som kunne blitt en meget alvorlig ulykke på E6 ved Hage fem kilometer nord for Støren.

– Personbilen har kommet over i motgående felt og kolliderte med traileren. Lastebilføreren klarte å kastet seg over til høyre, slik at de to bilene kun sneiet hverandre, sier politibetjent Sven Egil Halvorsen fra Midtre Gauldal lensmannskontor.

– Da lastebilføreren skulle rette opp bilen havnet han i grøfta på venstre side.

– Den kvinnelige føreren av personbilen i tjueårene fikk kun lettere skader. Lastebilføreren er uskadd. Kvinnen er kjørt til St. Olavs Hospital for behandling.

Den kvinnelige føreren fikk rutinemessig beslaglagt førerkortet.

Trailer etter kollisjon på E6 ved Støren.

Føreren av denne lastebilen klarte å kaste kjøretøyet sitt til høyre, og unngikk dermed en full frontkollisjon med personbilen. Bildet er redigert.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Utfart skapte lang kø

Politiet fikk melding om ulykken kl. 19.17. E6 ble stengt i begge retninger. Det lå gjenstander i vegbanen.

Det oppsto raskt kilometerlange køer på nordsiden av ulykkesstedet på grunn av stor utfart sørover i det fine været.

Først etter en halv time ble veien åpnet for manuell dirigering gjennom ett felt.

Kollisjonen førte til at lastebilen ikke var i kjørbar stand. Personbilen, en Toyota SUV, fikk også store skader. Traileren var på vei sørover.

Lange køer på E6 etter kollisjon 5 km nord for Støren.

Det oppsto raskt lange køer på nordsiden av ulykkesstedet, 5 km nord for Støren.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.