NRK Meny
Normal

Tror på showkamp mellom RBK og Orkla

Rosenborg-legenden Bent Skammelsrud gleder seg veldig til neste ukes cupkamp mellom Orkla og RBK. – Det kan bli en skikkelig showkamp, tror han.

Bent Skammelsrud

Bent Skammelsrud har opplevd mange store øyeblikk som Rosenborg-spiller. Han tror ikke gammelklubben ryker ut av cupen mot Orkla i neste uke.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Video Ny Eggen-suksess

Nils Arne Eggen skal lede Orkla mot Rosenborg i neste uke.

Foto: Nyhetsspiller

Rosenborg fikk en opptur i søndag kveld da laget slo Odd 2-0 på Lerkendal. Dermed var årets første serieseier i boks. Neste helg er det Bodø/Glimt på bortebane, før det blir 1. runde i NM på bortebane mot 3. divisjonslaget Orkla torsdag 24. april.

– Artig seanse

– Jeg tror nok fotballforbundet visste hva de gjorde da de satte opp denne kampen, sier Skammelsrud til NRK.

For Orkla trenes av ingen ringere enn Nils Arne Eggen. Rosenborgs trenerlegende gjennom mange år.

– Nå får jeg håpe at Nils Arne er i form til å være med der, og så blir det sikkert en artig seanse, sier Bent Skammelsrud.

72 år gamle Eggen har vært syk i vinter, men er nå tilbake for fullt som Orkla-trener.

– Verste laget vi kunne fått

– Vi gleder oss, men det er det verste laget vi kunne fått, sa Eggen til NRK.no i forrige uke da oppsettet for den første cuprunden var klar.

Selv ikke Nils Arne Eggen tror noe særlig på at laget hans skal banke RBK.

– Vi vet jo at det å slå Rosenborg er meget vanskelig, men vi skal gjør alt vi kan. Men å forklare deg hva vi har tenkt å gjøre, det går ikke an det vet du. Men alt er mulig inntil det motsatte er bevist. Det er et godt, gammelt Rosenborg-postulat., mener Eggen.

Heller ikke Bent Skammelsrud ser for seg noen cupbombe i Orkdal, selv om Rosenborg sliter med å finne rytmen i spillet sitt for tiden.

– Neppe noen cupbombe

– Jeg tror nok dette blir en vanskelig oppgave for Nils Arne og Orkla-spillerne. Det blir neppe noen cupbombe, men vi kan se fram til mye folk og mange artige opplevelser, sier Bent Skammelsrud.

For Nils Arne Eggen blir det første gang han leder et lag mot Rosenborg siden han var trener for Moss i 1987. Da vant Moss seriegull.

– Jeg mener å huske at vi vant 4–1 på Lerkendal det året. Og det litt spesielle var at jeg ble valgt til dagens RBK-er av publikum. Det var jo litt uvanlig da, sier Nils Arne Eggen.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.