Treneren måtte stoppe treningen

– Andreas vil gjerne trene mer, men det har jeg satt en stopper for, forteller treneren. Nå er Team Evensen på plass i Glasgow, klare for VM-kamp lørdag.

Andreas Evensen (t.v.) sparrer mot sin trener Helge Wærøy på Apollo bokseklubb i Melhus.

Andreas Evensen (t.v.) sparrer mot sin trener Helge Wærøy på Apollo bokseklubb i Melhus.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nå er alle forberedelser gjort, og bare skotten Ricky Burns står i veien for VM-drømmen.

Andreas Evensen, som er interkontinentalmester i super fjærvekt i World Boxing Organization (WBO), møter Ricky Burns i Glasgow lørdag kveld.

– Han kommer til kampen med 107 runder sparring i kroppen, og han har gått den fulle distansen, 12 runder på sparring, men han brukte to sparringpartnere for å få det til. Andreas gikk fem runder mot Christian Kvatningen og deretter sju runder mot finske Edis Tatli. Finnen var totalt mørbanket etter økten.

Les også: Ren viljestyrke skal gi VM-tittel

Les også: Tror han kan "knocke" verdensmesteren

Siterer Cæsar

– Det er ingen tvil om at Andreas er i sitt livs form, i alle fall slik jeg vurderer det, sier mentor, trener og manager Helge Wærøy til NTB.

– Nå sier jeg bare alea iacta est (terningen er kastet), akkurat som Julius Cæsar sa det da han krysset elven Rubicon (år 49 etter Kristi fødsel, red. mrk.). Nå er det ingen vei tilbake, sier Wærøy.

Flere ukers knallhard trening i kjellerlokalet i Melhus er unnagjort. Nå gjelder det å samle overskudd og få opp den rette tenningen.

– Andreas vil gjerne trene mer, men det har jeg satt en stopper for, forteller treneren.

Evensen vet at han ikke får det lett lørdag kveld. Han møter den regjerende mesteren på hjemmebane, i en hall der minst 95 prosent av alle tilskuerne helst vil se ham liggende flat på kanvasen.

– Alt tyder på at Evensen må vinne på knockout for å overta VM-beltet.

Les også: Vil tillate proffboksing i Norge

Les også: - Andreas er like stor som Northug og Bjørndalen

Godt forberedt

– Jeg er forberedt på å stoppe ham. Det skal jeg gjøre på den måten at jeg må unngå å bli truffet i løpet av de første tre-fire rundene. Deretter må jeg forsøke å få kampen inn i mitt spor, sier Andreas Evensen til NTB.

Han har vunnet de fire siste kampene sine på knockout, så han vet han har krutt i hanskene, og han har overbevist i de kampene der den interkontinentale tittelen har stått på spill. Det var det som gjorde at han fikk muligheten mot Burns.

– Vi ser fram til å få installert oss i Glasgow, for nå skal vi være vikinger et par dager, sier Wærøy.

Åpent hus

Han kan fortelle at både offentlige treningsøkter og pressekonferanser står på programmet de kommende dagene.

–Jeg føler vi kommer til å klare oss både før vi går i ringen og under kampen, sier Wærøy optimistisk, og han får full støtte av Andreas Evensen selv.

–Selv om Burns aldri har vært slått ned i en kamp tidligere, så er viljestyrken min utrolig sterk. Burns er et hinder jeg må forbi for å bli verdensmester, og det skal jeg klare.

–Jo, jeg er både fysisk og mentalt forberedt på å slå ham ut, sier Evensen. Lørdag kveld skal jeg slå Ricky Burns flat. Så enkelt er det, slår Evensen fast overfor NTB.

Andreas Evensen har Mike Tyson som sitt forbilde.

Andreas Evensen har Mike Tyson som sitt forbilde.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Ikke en skramme

Han har gått gjennom knallharde treningsøkter hjemme i Melhus uten å pådra seg en skramme.

– Det har ikke vært en sår finger eller en øm knoke etter all treningen, men sparringpartnere har virkelig fått kjørt seg, forteller Wærøy.

Og både Tatli og Kvatningen er fulle av lovord om Evensen etter at de begge har tilbrakt mange timer sammen med ham i treningslokalet de siste ukene.

– Andreas har det som trengs for å bli mester. Jeg tror han kan klare å slå Burns, sier Christian Kvatningen til NTB.

– Kondisjonen, blikket og fotarbeidet til Andreas er fantastisk. Det kan gi ham VM-tittelen, sier Tatli.

Satser alt på boksing

Andreas Evensen har lagt både utdannelse og alt annet på hylla for å forberede seg 110 prosent for lørdagens VM-kamp. Dersom han virkelig gjør det umulige mulig, og blir verdensmester kommer livet til å bli litt annerledes de nærmeste årene.

– Foreløpig har jeg tatt ett års pause fra studiene, men dersom jeg blir verdensmester her i Glasgow, ja, så kommer det nok til å bli minst to år før jeg er tilbake på skolebenken igjen, sier Evensen til NTB.