Trafikkaos i Trøndelag

Mildvær og regn skaper fremdeles store problemer på veiene i Trøndelag.

Lastebil med problemer på Fv 17

Lastebil med problemer på Fylkesvei 17 i Namdalseid.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

E6 over Dovrefjell ble stengt på grunn av uvær i dag, onsdag. Det har også vært problemer i natt.

Opptil 200 vogntog ble stående på E6 og riksvei 3 ved Ulsberg i flere timer i natt. Snø og is ga dårlige kjøreforhold. Problemene begynte da en lastebil fikk problemer i Ulsbergkrysset og dermed sperret trafikken i alle retninger. Ingen ble skadd, men det tok mange timer å rydde opp.

– Vi holdt på fra 21:30 til ett-tiden. E6 ble holdt åpen ved manuell dirigering, dette rammet jo også riksvei 3, og det var ringvirkninger helt ned til Tynset, sier operasjonsleder i politiet, Tore Kyllo.

Flere vogntog med problemer

Like nord for butikken i Sprova i Steinkjer på fylkesvei 17 har et vogntog hatt problemer. Det skal ikke ha sperret veien helt,. Det har vært manuell dirigering på stedet.

Et utenlandsk vogntog sperret E6 i Veksetbakken i Snåsa i morgentimene.

Stengte veier

Følgende veier har vært stengt på grunn av flom og uvær, i følge Statens vegvesen:

  • Fv 488 mellom Blakkstad - Lomundal bru, ved Risan
  • Fv 773 mellom Røyrvik - Brekkvasselv

Det skal også være mye vann på riksvei 30 ved Haltdalen.

Uværet i går førte også til store problemer på fergesambandet Flakk- Rørvik. På grunn av støpearbeid på det ene kaianlegget, er ikke det åpent for anløp før i juni. I den sterke vinden ble begge kaiene stengt igår.

Fergesambandet Flakk-Rørvik går som normalt i dag.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.