Hopp til innhold

Tiltalt mor hevder hun aldri skadet barna

Det kom fram i retten da kvinnen forklarte seg i Namdal tingrett. Kvinnen fastholder at datteren skal ha falt ut av sengen, som førte til hennes død.

Rettssak barnedødsfallet Overhalla

Kvinnen forklarte seg mandag for Namdal tingrett.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Kvinnen, som er tiltalt for dødelig vold mot sin datter, fortsatte sin forklaring mandag. I retten spurte aktor Unni Sandøy flere ganger hva som skjedde i timene før jenta ble kjørt til sykehuset med alvorlige skader.

– Hun lå og sov i sin egen seng og falt ut av senga. Slik fikk hun skadene i hodet, svarte den tiltalte kvinnen i 20-årene.

– Hodeskadene kunne ikke komme fra fallet

Den forklaringa fester ikke påtalemyndigheten lit til. Aktor Sandøy viste i retten til sakkyndiges r apport som konkluderer med at de alvorlige hodeskadene ikke kan komme fra et fall fra senga.

– Jeg har ikke skadet noen av barna mine, fastholdt moren konfrontert med disse opplysningene.

Forsvarer, Torfinn Svanem, mener treåringens død kan skyldes flere ting enn fallet fra sengen. Moren fortalte i retten i dag at de fikk beskjed av AMK-sentralen om å riste barnet.

– Spørsmålet i saken er om fallet i sengen sammen med andre ting kunne ha ført til døden, det er det sentrale. For eksempel om det at stefar ristet barnet kunne ført til hjerneblødning, sier han til NRK.

Sønnen forklarte en annen versjon

I retten torsdag forklarte en av sønnene seg i retten. Han har en annen versjon enn moren og mener han var øyevitne til det som skjedde.

– Mor slengte lillesøster i gulvet igjen og igjen, slik at hun besvimte. Jeg så på at det

Overhalla

Sønnen fortalte i retten om en hverdag med vold og trusler fra moren.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

skjedde. Øynene var åpne ei stund, men så lukket hun dem, sa han i avhøret som tingretten fikk se.

– Ulike forklaringer på sentrale punkter

Sentralt for aktor har vært hvor familien befant seg dagen før jenta ble hentet av ambulansen.

– Det er ulike forklaringer på relativt sentrale punkter, blant annet hvor de befinner seg dagen i forkant av at jenta ble hentet i ambulanse. Det tenker vi er et sentralt punkt. Fordi en av guttene har forklart at jenta var svært svekket og det har stor betydning om jenta faktisk var i Grong eller om hun var hjemme, sier statsadvokat Unni Sandøy.

Forsvarer Torfinn Svanem mener det ikke har vært store forskjeller fra mora om forklaringene i retten og forklaringene på politiavhør.

Rettssaken etter barnedødsfallet i Overhalla

Moren hevder hun aldri har skadet barna sine.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Det sentrale er hvordan jenta ble skadd. Det har begge de tiltalte vær ganske unison om hvordan det skjedde, sier han til NRK.