Terroraksjon like ved Trøndelags Europakontor

Terroraksjonen ved metrostasjonen i Brussel skjer like ved Trøndelags Europakontor og den norske EU-delegasjon, hvor det er satt krisestab.

Angrep på t-banestasjonen i Belgia

Metrostasjonen Maelbeeck som er rammet av terror i Brussel i dag ligger like ved Trøndelags Europakontor ikke langt fra EU-kvartalet.

Foto: SEPPE KNAPEN / Afp

Det som nå skjer er fryktelig, og sjokkerende. Sjøl om det har vært høyeste beredskap og mye politi og bevoktning det siste året, så har man sett på det som bra. De passer på, da er det ekstra sjokkerende at det smeller som det gjør nå, sier Vidar Segtnan, daglig leder ved Trøndelags Europakontor.

– Er noen ved kontoret på jobb?

– Ingen ved vårt kontor er på jobb nå, de har reist på påskeferie. Men jeg følger med og det er fryktelig å se bildene som ruller over tv-skjermene, sier Segtnan som har mange venner i Brussel. Han er selv på påskeferie på Svalbard.

Terror i nabolaget

Terroraksjonene ved Zaventem, hovedflyplassen i Brussel, skjedde like før klokka 08.00 i dag tidlig. Opp mot 13 personer skal være drept og 35 personer alvorlig såret. Og det meldes også nå om flere eksplosjoner ved t-banen.

Vidar Segtnan

Det er sjokkerende det som nå skjer i Brussel, sier Vidar Segtnan, daglig leder ved Trøndelags Europakontor i Brussel.

Foto: Trøndelags Europakontor

Blant annet ved metrostasjonen Maelbeeck, som ligger bare et par hundre meter fra hjemmet til Vidar Segtnan. Han bruker t-banen daglig til jobben.

– Jeg har ikke hørt om noen jeg kjenner er rammet, men det er stor sannsynlighet for at det var nordmenn på flyplassen Zaventem. Over 1000 nordmenn bor i Europa-hovedstaden.

Krisestab

Ved den norske EU-delegasjonen i Brussel er det satt krisestab. De er samlokalisert med den norske ambassaden som ligger i hjertet av EU-kvartalet på Shumannplassen.

60 ansatte jobber ved delegasjonen, og de har hatt belgisk militærpoliti utenfor bygningen i et år. De ønsker ikke uttale seg om det som nå skjer, men viser til pressevakta i UD.