NRK Meny
Normal

Tapte 15,5 millioner på silokollapsen

Selskapet Nofrakalk tapte 15,5 millioner på at lagringssiloen deres i Verdal kollapset 7. september 2014.

Riving av silo Verdeal

Kalksiloen i Verdal måtte rives etter at den kollapset i september i fjor.

Foto: Silje Kolaas / NRK

Glenn Bekkeli

Glenn Bekkeli er daglig leder i Norfrakalk.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Det viser regnskapet for 2014. De siste fem årene har selskapet hatt et underskudd på 69 millioner kroner, skriver Trønder-Avisa .

– Lå godt an

– Vi lå godt an i fjor inntil siloen kollapset. Siden har mangel på lagringskapasitet gjort at vi må tilpasse produksjonen mer til når båtene kommer for å hente lasten. Nå har vi lagringskapasitet for bare tre-fire dager, sier daglig leder Glenn Bekkeli i Norfrakalk til avisa.

Kollapsen i kalksiloen i Verdal førte til katastrofealarm , og man fryktet at hele byggverket skulle falle sammen. Dermed kunne brentkalken spre seg i nabolaget, men siloen berget og ble tømt. Nå er den revet.

– Vi satser på å ha en ny silo på plass på nyåret, opplyser Glenn Bekkeli.

Brenner kalk

Norfrakalk brenner kalkstein fra Tromsdalen i Verdal, og produserer brentkalk som benyttes i produksjonen av papir. I fjor solgte bedriften litt over 200.000 tonn brentkalk, og over 90 prosent selges til utlandet.

– Nå bygger vi opp likviditet til 2017 da vi må stoppe produksjonen i en periode for å bygge om ovnen. Det må nemlig gjøres hvert tiende år, forteller Bekkeli til avisa.

Norfrakalk har ikke vært noen økonomisk gullgruve for eierne. I løpet av de fem siste årene har underskuddet samlet sett kommet opp i 69 millioner kroner.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25