NRK Meny
Normal

Støvkrig i Helltunnelen

Statens vegvesen vil natt til tirsdag iverksette tiltak for å få bukt med støvproblemene i tunnelene på E6 mellom Hell og Trondheim.

Støvete veier

Til tider er det så støvete i tunnelene at sikten blir dårlig, noe som igjen kan føre til trafikkfarlige situasjoner.

Foto: Bernt Baltzersen / NRK

Lave temperaturer og tørr luft har ført til mye støv inne i tunnelene, noe som gir dårlig sikt. Verst har det vært i Helltunnelen der sikten til tider har vært svært dårlig.

For lav kapasitet på viftene

– Problemene oppstår i tørt og kaldt vær og har blitt forsterket av vindretningen den siste tida. Da får vi problemer med viftekapasiteten, de klarere ikke holde lufta klar, sier Kjell Åge Lauritsen, seksjonsleder Statens vegvesen i Sør-Trøndelag.

Tirsdag ved 22-tida vil vegvesenet starte arbeidet med å fjerne støvet. Til vanlig spyles tunnelene etter en rengjøringsplan, men når forholdene blir ekstra ille slik de er nå, blir ekstraordinære tiltak for støvdemping satt i verk.

– Vi bruker kjemikaliet magnesiumklorid til å binde støvet, sier Lauritsen.

På strekninger med mye trafikk vil en slik behandling være effektiv i tre dager.

Tunnelene holdes åpne

Det blir ikke nødvendig å stenge tunnelene under arbeidet. Det er lite trafikk på sen kveldstid og bilistene får varsel om å holde lav hastighet og holde seg bak bilene som spyler ut magnesiumklorid. I løpet av natta vil altså sikten bedres.

Helltunnelen

Tirsdag morgen skal sikten i Helltunnelen og de andre tunnelene mellom Stjørdal og Trondheim igjen være på et akseptabelt nivå.

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.