NRK Meny
Normal

Stor interesse for Femundløpet

203 utøvere fra 15 nasjoner har så langt meldt seg på Femundløpet 2013. Arrangørene er godt fornøyde.

Hundespannene består av seks hunder
Foto: Anniken Sande

– Interessen for langdistanse sledehundkjøring er enorm og rekrutteringa er solid, sier daglig leder i Femundløpet, Vanessa Quinche.

Rekrutteringa er merkbar i alle klassene i løpet, men størst på den korteste distansen. Her er mer enn halvparten av deltakerne ferske i Femundløpets traseer.

Økningen i antall førstegangskjørere er på ca. 30 %,

Femundløpet 2012

Femundløpet 2012

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Slår an hos juniorene

– Femundløpet junior er den mest morsomme økningen vår, sier Quinche.

Etter debuten sist vinter er det for 2013 påmeldt hele 18 kjørere mellom 15–17 år, så langt. Disse skal tilbakelegge en 220 kilometer lang løype langs strekningen Røros–Tufsingdalen–Tolga–Røros. Den første blir vinner av det prøve-NM i langdistanse hundekjøring.

Femundløpet, Karin Wiik

Karin Wiik i Femundløpet

Foto: Privat

Internasjonal interesse

Totalt 14 nasjoner foruten Norge, er hittil representert for start i 2013-utgaven av Femundløpet. Foruten nabolandene Sverige og Finland, er både USA, England, Wales, Tyskland, Italia, Nederland, Belgia, Katalonia, Frankrike, Sveits, Østerrike og Tsjekkia representert.

– Selv om mange av de norske løperne garantert stiller godt forberedt, tror vi snart vi vil oppleve en internasjonal vinner av Femundløpet også, kanskje blir det i 2013, sier Quinche.