– Ei fantastisk helg

Over 3.000 solgte billetter gjør at Steinkjerfestivalen går med overskudd, og arrangøren kan dermed love festival også neste år.

– Dette har vært ei kjempehelg på alle måter. Både besøk, gjennomføring og opplevelser har vært bra, sier en glad styreleder i Steinkjerfestivalen AS, Stig Ørnwall.

– En god utvikling

I 2010 gikk festivalen i underskudd, i 2011 gikk de i null, mens årets billettsalg sørger for overskudd i kassa.

Dette skyldes blant annet at andelen festivalpass er høyere enn tidligere, altså at festivalgjengerne kjøper billett til hele helga og ikke bare dagspass.

– Vi er veldig fornøyde med at folk kjøper pass for hele helga og at de stiller opp allerede tidlig på kvelden. Dette er noe vi har jobbet med å få til, sier Ørnwall.

Han er også glad for at de har fått til en festival for hele familien.

– Det har vært noe for alle generasjoner her, og vi er veldig fornøyde med den miksen av publikummere vi har fått.

– Norges beste publikum

Ørnwall forteller at Steinkjerfestivalen har opparbeidet seg et meget godt rykte blant artistene i løpet av disse sju årene.

– Artistene synes det er stas å spille på Steinkjerfestivalen. De får super respons og flere har påstått at Steinkjer har landets beste publikum, sier en stolt styreleder.

At artistene trives er også i stor grad de såkalte artistvertenes fortjeneste. Disse hører til den store gjengen med frivillige som får festivalen til å gå rundt.

– Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke de frivillige. Det er en utrolig gjeng. Mange av dem begynner å få mye erfaring og kunnskap etter å ha vært med i flere år, sier Ørnwall.

Store opplevelser

Fredag var blant andre DDE, The South, Behemoth og De Press med på å løfte stemningen høyt i Steinkjer.

Lørdag var det store opplevelser med Sondre Lerche, Gabrielle, Bare Egil Band og Montèe. Og ikke minst ga Kaizers Orchestra alt i en uforglemmelig konsert foran tusenvis av mennesker på utescenen i Rismelen.

– Vi arrangerer Steinkjerfestival for sjuende gang på rad i år, og det har vært en kjempeopplevelse så langt, sa festivalsjef Svein Bjørge lørdag.

Han understreker at det fine været betyr veldig mye både for trivsel og økonomi.

– Det er en fantastisk atmosfære her, sa Bjørge.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.