NRK Meny
Normal

Stans i togtrafikken i helga

Dette bør du vite hvis du har tenkt å reise med jernbanen til eller fra Trøndelag i helga.

Trønderbanen gjennom Melhus

Full togstans i Trøndelag i helga gjør at passasjerer må regne med litt ekstra reisetid.

Foto: Jon Rokseth

Jernbaneverket varsler arbeid på flere togstrekninger til og fra Trondheim i helga. Det betyr buss for tog og ekstra reisetid for NSBs passasjerer.

Helgas vedlikeholdsarbeid berører togstrekningene Trondheim-Bodø-Trondheim, Heimdal-Trondheim-Østersund-Heimdal og Lundamo-Trondheim-Steinkjer-Trondheim.

Ikke alle avganger erstattes med buss

På Nordlandsbanen blir det buss for tog lørdag og søndag. Enkelte avganger blir imidlertid ikke erstattet med buss, og NSB oppfordrer sine kunder til å sjekke detaljer på nsb.no.

– Det blir et spektakulært syn i forbindelse med arbeidet med rassikring ved Raudberget i Nordland, der det skal sprenges i fjellsiden, opplyser kommunikasjonssjef i Jernbaneverket Midt, Dag Svinsås.

Togtrafikken mellom Lundamo og Steinkjer og mellom Trondheim og Storlien blir også erstattet med buss i helgen, men det går tog fra Storlien til Østersund.

Arbeidsmaskiner i sporet

Jernbaneverket gjør oppmerksom på at selv om normal rutetrafikk stanses, vil det uregelmessig og kontinuerlig gå arbeidsmaskiner i sporet.

Det skal arbeides for fullt på prosjektet dobbeltspor Hell – Værnes i helgen. Og mellom Hommelvik og Hell og ved Hell og Stjørdal stasjon skal det være signalkontroll. På strekningen Skatval-Røra vil det være både signalarbeid, pukkjøring og svillebytte.

På Leangen stasjon utenfor Trondheim skal det graves ned rør og kabler. Det skal også arbeides ved Ranheim stasjon.

På Meråkerbanen skal det arbeides både i sporet og ved Hegra stasjon.