Stafettnedtur for Frode og Norge

Norge kom på femteplass i mennenes langrensstafett i OL søndag. Frode Estil måtte slippe teten på tredje etappe.

Frode Estil blir hengende etter i stafetten
Foto: NRK

– Det var ikke noe morsomt i dag. Det var krise fra første kilometer. Skal jeg klare å følge med de gutta der, må jeg ha topp ski. I dag var skiene veldig dårlige. Det ble en stusslig dag, sier Frode Estil til NTB.

 Det er en usedvanlig klar melding fra sindige Estil. Dermed opplevde han for annen gang på to døgn å komme dårlig ut av det utstyrsmessig. Smørerne må ta sin solide del av ansvaret.

Forrige gang kladdet det, nå var han uten glid. Det sannsynlige er at det ble valgt gal type ski, og at de ikke fungerte like bra i løpet som under testingen.

Skivalget er en avgjørelse som tas av smørerne og løperen i fellesskap.

Estil hadde heller ingen toppdag fysisk. Men han ble avhengt med hele 43 sekunder.

Skylddeling

– Smøreteamet skal ikke ha all skylden. Det var jeg som valgte dette paret. Det er det samme som jeg brukte i skiathlom. Da gikk jeg sikksakk mellom løperne. Men paret fungerte ikke så bra på dette føret.

 

Frode Estil hadde nok helst sett at han fikk få en klassisk etappe, men etter sitt kjempeløp på jaktstarten ble han vurdert som den beste til å gå den tredje etappen i fristil.
Der møtte han bl.a. Pietro Piller Cottrer og Anders Sødergren og disse to sørget for å sprenge tetfeltet skikkelig. Frode Estil var mer enn 40 sekunder bak teten ved veksling.

Norges ankermann Tore Rud Hofstad hadde heller ingen topp dag, og Norge endte til slutt på en femteplass.

Beklager

- Jeg må beklage overfor det norske folk, men i dag hadde jeg verken ski eller kropp til å følge med. det ble gått raskt fra første stavtak og jeg måtte slite for å henge med til og med i de lette partiene, sa Frode Estil til NRK etter løpet.