Hopp til innhold

Spent stemning før Trond Giske skal holde sin første politiske tale etter sykmeldingen

Orkland Ap forventer enormt presseoppbud når Trond Giske skal holde en innledning under deres stiftelsesmøte lørdag. Men de har ingen anelse om hva han kommer til å si.

Trude Tevik Gulbrandsen

HAR IKKE VÆRT I KONTAKT MED GISKE: Leder av interimsstyret i Orkland Ap, Trude Cathrine Tevik Gulbrandsen, forventer enormt presseoppbud på lørdag. Men hun har ikke vært i kontakt med den tidligere Ap-nestlederen.

Foto: Privat

For første gang etter sykmeldingen skal Trond Giske holde en politisk tale. Det gjør han på stiftelsesmøtet til nye Orkland Ap i Trøndelag.

De fire kommunene Orkdal, Meldal, Agdenes og Snillfjord skal bli til én storkommune – og derfor slår de fire lokallagene til Ap seg også sammen.

Det er ventet et enormt presseoppbud, på grunn av Trond Giske som skal innlede møtet på lørdag. Møtet avholdes på Folkets Hus i Gjølme i Orkdal.

Har ikke snakket med Giske på forhånd

– Det var ikke så stor pågang før vi fikk vite at Trond Giske skulle komme. Jeg tror det blir litt annerledes enn vi har tenkt, siden det blir så mye media, sier leder av interimsstyret i Orkland Ap, Trude Cathrine Tevik Gulbrandsen, til NRK.

Ifølge Gulbrandsen har blant annet VG, Dagbladet, Aftenposten, Adresseavisen, Dagsavisen, Nettavisen, TV2 og NRK meldt sin ankomst.

– Har du snakket med Trond Giske nå i forkant av møtet?

– Nei, det har jeg ikke.

– Hva vet du om det han skal si?

– Ingenting. Men jeg gleder meg, han er jo en glitrende innleder, sier Gulbrandsen.

NRK har vært i kontakt med Trond Giske, gjennom hans rådgiver Bård Flaarønning, og Giske ønsker ikke å gi noen kommentar.

– Helt naturlig at han kommer tilbake

Gulbrandsen opplyser at de tok kontakt med fylkespartiet, med forespørsel om å få tildelt en innleder til stiftelsesmøtet av Orkland Ap.

Arbeiderpartiets landsmøte 2017

SKAL INNLEDE: Tidligere Ap-nestleder, Trond Giske.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hun mener det er uproblematisk at Giske kommer, siden partiet formelt har ferdigbehandlet varslingssakene mot ham.

Orkland Ap har tillit til at han skal gjøre jobben sin som stortingsrepresentant, og de ønsker ham velkommen på møtet.

– Trond Giske var med oss i januar fjor da vi hadde kickoff i Orkdal rådhus for det nye lokallaget. Det er naturlig at han kommer tilbake. Ringen er på en måte sluttet med ham som innleder. Dette tror jeg blir bra, sier Gulbrandsen.

Trakk seg som nestleder

Den 7. januar trakk Giske seg som Ap-nestleder på permanent basis. Arbeiderpartiet har konkludert med at Giske har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering i fem saker.

Politisk kommentator i NRK Trøndelag, Linda Bjørgan, tror Giske etter hvert vil kunne gjenvinne tilliten som han har tapt den siste tiden.

– Veien fram kan være lang, men Giske er en erfaren og kunnskapsrik politiker. Gjennom å gjøre en solid politisk jobb, vil gradvis tilliten kunne bygges opp. Men da må han legge vekk den konfronterende tonen mot Arbeiderpartiets ledelse, og vise at han mener alvor når han sier at partiet og han skal legge dette bak seg sammen, sier Bjørgan.

Siste fra Trøndelag