Må bytte ut slitne letemannskaper

Leteaksjonen etter jegeren i 50-årene som er savnet i Snåsafjella i Nord-Trøndelag fortsetter med uforminsket styrke i helga.

leteaksjon snåsa
Foto: Eivind Aabakken / NRK

Mannen var på jakt alene og skulle ha kommet ned fra fjellet tirsdag kveld. Familien meldte ham savnet onsdag morgen. Ifølge politiet er det snakk om en lokalkjent og erfaren jeger som hadde med seg hunden sin.

– Vi har nå fokus på de områdene som ikke er så godt synlig fra lufta. Det er bratt og ulendt og en del vegetasjon der. Vi har hatt både rednings- og søkshelikopter i området tidligere, men i dag er de opptatt med aksjoner andre steder i landet, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Rune Reinsborg.

Letinga foregår hovedsakelig innover Lurudalen mot Gressåmoen.

– Det er et stort og krevende område som det tar tid å lete gjennom.

LES: Har ennå ikke funnet savnet jeger

– Ingen har lyst til å gi opp

sea-king snåsa

Det har vært redningshelikopter i fjellområdet, men fredag er det bare bakkemannskap tilgjengelig.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Omtrent 150 personer deltar i leteaksjonen. De fleste kommer fra Heimevernet, resten er fra Sivilforsvaret, Røde Kors, Norske Redningshunder og politiets innsatsledelse.

– Vi mener vi har de ressursene vi trenger for å drive en effektiv leteaksjon, sier Reinsborg.

Politiet har anmodet Forsvaret, Sivilforsvaret og de engasjerte organisasjonene om fortsatt bistand.

– Letearbeidet har røynet på. Mange har gjort en kjempestor innsats og har behov for litt hvile. Men vi håper vi får bra med ressurser til helga. Ingen har lyst til å gi opp, og vi leter med det utgangspunktet at vi skal finne mannen i live.

Tar imot frivillige

Mannen ble sist observert på Grisbakfjellet klokka 16.00 tirsdag, Videre har man indikasjoner på at han derfra har gått nordover. Ut over dette vet ikke politiet mer om ruta som savnede kan ha tatt.

– Vi planlegger å søke med uforminsket kraft gjennom helga, så får vi gjøre en ny vurdering på mandag, sier operasjonslederen.

Torsdag ba politiet jegere som var i det aktuelle området tirsdag om å ta kontakt på telefon 74 12 10 00.

– Det er for å kunne kartlegge begevelser og eventuelle observasjoner i området. Vi har hatt kontakt med flere, men oppfordringen står fortsatt ved lag.

Frivillige som vil hjelpe til med å lete etter den savnede må møte opp på politiets kommandosentral på Grisbaktjønna/Grisbakhytta. De må være godt kledd og ha med mat, drikke og refleksvest.

Laster kart, vennligst vent...

Bilen til den savnede mannen står parkert cirka to kilometer unna toppen av Grisbakfjella.