Småbutikker kan få selge alkohol

Polutsalg i butikkene kan bli en realitet i distriktene. Et forslag om at små grendebutikker skal få selge et mindre utvalg av brennevin og vin er allerede drøftet med kommunalministeren.

Konjakkflasker
Foto: Knut Falch / Scanpix

Under valgkampen kan politikerne love mye. Og da SVs stortingsrepresentant Inge Ryan sto på stand utenfor butikken på Lauvsnes i Flatanger, kom han i snakk med kjøpmann Johan Sørgaard.

Ryan ga uttrykk for at dersom de kom til makta, skulle det bli sprit og vin å få kjøpt i Flatanger.

Kjøpmannen fra Flatanger har nå sendt en søknad om å få opprette et miniutsalg i butikken sin. Han ber om å få selge noen merker konjakk og annet brennevin, samt noe rødvin og hvitvin.

- Han sa da at hvis de kom til makta, så skulle det ikke ta så lang tid før jeg kunne selge vin og brennevin i butikken, sier Sørgaard. 

 

Stortingsrepresentant Inge Ryan (SV)
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Diskutert med kommunalministeren

- Jeg husker veldig godt både Flatanger, kjøpmannen og minipolet, sier Inge Ryan.

SVs parlamentariske leder har allerede tatt tak i saken, etter at han fikk brevet i forrige uke.  

- Jeg har allerede snakket med kommunalministeren om dette. Hun er positiv til å jobbe videre med det. Jeg synes det er viktig at denne saken ikke blir latterliggjort. Jeg mener at de som bor i distriktene må kunne kjøpe seg ei flaske vin på lik linje med folk som bor i byer.

Ryan mener det fort kan ta et år før saken er på plass, men føler seg sikker på at både Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil støtte forslaget.