Slutt etter 90 år i Trondheim

Nortura vedtok i dag å flytte all foredlingsproduksjon fra Trondheim.

Nortura
Foto: NRK

Nortura flytter all foredlingsaktivitet fra Trondheim til andre fabrikker i konsernet. Dermed sparer konsernet 50 mill. kr i året samtidig som produksjonskapasiteten utnyttes bedre ved Målselv, Forus, Tønsberg, Sarpsborg og Rudshøgda.

Se video: Nortura legger ned i Trondheim

Slutt på 90 års foredlingsvirksomhet

- Vi er nødt til å gjøre dette for å få ned kostnader og utnytte vår kapasitet bedre enn vi gjør i dag, sier informasjonssjef Tine Kommisar.

- Vi ansatte får lide

Rune Heim, klubbleder NNN

Rune Heim, klubbleder NNN

Rune Heim er klubbleder i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund. Han har jobbet ved Nortura i 23 år og hadde tårer i øyekroken og en vond klump i magen i dag.

- Vi ansatte får nå lide for mange års feilinvesteringer, sier han, og sikter til bygging av flere store anlegg som ikke driver lønnsomt.
- Dette er bare trist, sier Heim.

- Vi må ta vare på hverandre

Reidar Einvik, tillitsvalgt Nito

Reidar Einvik, tillitsvalgt Nito

Reidar Einvik er tillitsvalgt i Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon.
- Det viktigste nå er at vi tar vare på hverandre her ved fabrikken, sier han. Han er ellers fornøyd med hvordan bedriften går inn i omstillingsprosessen, og anbefaler sine medlemmer å søke seg nye jobber ved den nye fabrikken i Malvik.

440 arbeidere blir berørt

440 medarbeidere arbeider ved fabrikken i dag. Ekspedisjonen med 140 medarbeidere fortsetter inntili videre. De siste 8 årene har Nortura avviklet 1500 arbeidsplasser der ni av ti har fått ny jobb. Tomteområdet på Tunga blir solgt.

- Det er ikke vedtatt når salget vil skje, og pengene Nortura får for tomta vil ikke ha noen innvirkning på den omstillinga vi nå er inne i, sier informasjonssjef i Nortura, Tine Kommisar.

NRK Trøndelag akkurat nå