Skøyte-NM istedenfor skole

Elevene ved Botngård skole i Bjugn må sitte på tribunen under NM i skøyter i Fosenhallen på lørdag. Gjør de ikke det, får de fravær.

Fosenhallen hockey

Her spiller barn ishockey i Fosenhallen.

Foto: Ståle Yttrehus / NRK

Det er ikke vanlig å ha skole på en lørdag, men under NM blir det et unntak for elevene. Som kompansasjon får de en ekstra fridag før jul.

I følge avisa Fosna-Folket har NM-arrangørene spurt skolen om ikke elevene kunne komme som publikum. Foreldrenes Arbeidsutvalg ved skolen har gått inn for ordningen, men andre foreldre reagerer meget sterkt.

 

Får fri en annen dag

Inspektør Tor Innstrand ved Botngård skole forsvarer den uvanlige skoledagen med at det er en stor dag for bygda når den nye ishallen åpnes.

- Hallen vår er den 13. største i verden, og når den åpnes på lørdag så skulle det bare mangle om ikke elevene i Botngård og Bjugn skal få lov til å være med på et så stort arrangement.

Siden det er en lørdag, og vanligvis en fridag, så ville elevene uansett hatt mulighet til å sitte på tribunen. Men når det gjøres om til en skoledag, må elevene møte opp.

- Vi har flytta en skoledag fra 20. til 15. desember, noe verre er det ikke. Vi har snakka med foreldreutvalget, og de aller fleste gleder seg til arrangementet, sier Innstrand.

Dermed mister elevene en dag med vanlig undervisning.

Men elevene har en mulighet til å slippe unna hvis de søker seg fri, men da får de vanlig fravær.

 

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, programleder Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt