NRK Meny
Normal

Savnet kvinne funnet i god behold

Den 73 år gamle kvinnen som har vært savnet i Verran i Nord-Trøndelag i over et døgn, ble funnet i god behold av en turgåer lørdag kveld. Kvinnen blir nå hentet av luftambulansen.

Sea King helikopter Verran

En Sea King og store bakkemannskaper har lett etter kvinnen i et døgn. Nå er hun funnet i god behold.

Foto: Karl Jørgen Marthinsen

Politiet har i samarbeid med sivile, Heimevernet og Sivilforsvaret lett etter 73-åringen i over et døgn. Kvinnen skal ha hatt på seg en rød jakke da hun forsvant, og den informasjonen ble livsviktig.

– En mannlig turgåer ringte politiet kl 19 og lurte på om kvinnen var funnet. Han hadde observert noe rødt og gikk for å sjekke det. Klokka 1930 ringte han for å fortelle at han var i kontakt med kvinnen, sier operasjonsleder i politiet, Jan Tore Tiltnes.

Kvinnen blir nå plukket opp av en luftambulanse på stedet.

Savnet i over et døgn

Hun har vært savnet siden 17-18-tiden fredag ettermiddag, da hun skulle gå tilbake til ei hytte i området Rundhaugvatnet mens resten av følget fortsatte turen.

– Klokken 22 i går kveld fikk vi melding om at hun ikke var kommet tilbake, og vi har lett med politi og redningshunder, sa Lars Letnes, operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Leteaksjonen startet rundt midnatt. Rundhaugvatnet ligger nord i Verran kommune, nordvest for Malm.

Stor leteaksjon

Politiet og hjelpemannskap har lett med uforminsket styrke siden tidlig natt til lørdag. Et Sea King helikopter har bistått de 80 personene på bakken i søket. Innsatsleder Kent Robin Lundemo hadde god tro på å finne kvinnen da han snakket med NRK tidligere lørdag.

Leiteaksjon Verran

Mange har hjulpet til for å finne den savnede kvinnen.

Foto: Karl Jørgen Marthinsen

Politiet er naturligvis lettet over at gikk så bra.

– Det har gått lang tid, og det var en eldre dame vi lette etter. Men hun var i god form og været var på hennes side. Vi var slitne og sultne alle mann, men det var definitvt verdt strevet, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes.