Hopp til innhold

Samler krefter for VM på ski

Hele Midt-Norge skal mobiliseres for å få VM på ski til Trondheim i 2021. Så mye betyr det å få arrangementet til byen, mener NHO.

Krafttak for VM på ski

126 aktører fra næringslivet, idretten og politikken var samlet for å diskutere VM i Trondheim i 2021.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Dette er et slags kick off for VM i Trondheim i 2021, sier Berit Rian, administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheim.

Ståle Gjersvold, konsernsjef i TrønderEnergi

Ståle Gjersvold, konsernsjef i TrønderEnergi.

Foto: Morten Andersen / NRK

Siri Darell, kretsleder Norges Skiforbund

Siri Darell, kretsleder i Norges Skiforbund.

Foto: Morten Andersen / NRK
Rita Ottervik

– Vi ønsker å samle hele regionen rundt et VM i Trondheim, sier ordfører Rita Ottervik.

Fredag inviterte Næringsforeninga i Trøndelag, NHO Trøndelag og TrønderEnergi over hundre aktører fra midtnorsk næringsliv til kantina på Lerkendal.

– Vi prøver å mobilisere til engasjement rundt VM i Trondheim. Det kan binde Midt-Norge sammen på en annen måte enn noe annet arrangement kan gjøre, sier Ståle Gjersvold, konsernsjef i TrønderEnergi.

Jobber knallhardt

– Det er helt fantastisk at vi får samlet næringslivet, fylkeskommunen, Trondheim kommune og idretten, og at vi kan få til en slik oppslutning og entusiasme, sier Siri Darell, kretsleder i Norges Skiforbund.

Hun sier idrettsmiljøet og skikretsen jobber knallhardt for å få VM til Trondheim igjen.

– Målet er VM til Trondheim i 2021. Det blir garantert en skifest og en folkefest. Vi skal ha med hele regionen, sier Darell.

Mer enn en folkefest

Sør-Trøndelag skikrets og Trondheim kommune er i gang med sin søknad om å få VM på ski til Trondheim i 2021.

Et nytt VM på ski i Trondheim kan gi store ringvirkninger for midtnorsk næringsliv. Foreløpige anslag peker blant annet på at et VM kan åpne for økt besøk til regionen også i årene før 2021.

I tillegg til at 600.000 besøkende vil benytte seg av lokale hotell, kultur, og restauranttilbud viser foreløpige anslag at det også kan bety investeringer for rundt 750 millioner kroner i regionen.

– Det betyr mye for næringslivet som har mulighet til å vinne anbud og ta del i konkurransen. Det betyr mye for reiseliv, hoteller og restauranter. Det er mye verdiskaping som ligger i et slikt prosjekt, sier regiondirektør i NHO Trøndelag, Merethe Storødegård.

Vinne konkurransen

Storødegård er glad for at det strømmet på med bedrifter til dagens treff.

– Det er et fantastisk utgangspunkt. Det er så mange gode krefter som kommer til å sørge for at vi kommer i mål. Her er det bare å være på fra første stund. Vi får legge rammene slik at næringslivet kan møtes, og så er det de som må sitte fremst på stolen for å ta anbud, vinne konkurransen og være med å bygge og gi verdiskaping til dette prosjektet.

– Vi må vise at vi vil

Ordfører i Trondheim Rita Ottervik var også til stede på VM-møtet fredag.

– Jeg tror de fleste av oss har veldig gode minner fra 1997. Samtidig kan vi skape noe nytt. Vi kan få en oppmerksomhet rundt Trondheim som vi ikke klarer å skape på en annen måte.

– Jeg tror det er viktig at vi som jobber og bor her viser at dette er noe vi virkelig vil, sier Berit Rian, administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheim.