NRK Meny
Normal

Nye Granåsen vil koste nær 800 millioner

Skianlegget i Granåsen i Trondheim må oppgraderes for nesten 800 millioner kroner for å være i topp stand til et VM i 2021.

Skianlegget i Granåsen i Trondheim må oppgraderes for nesten 800 millioner kroner for å være i topp stand til et VM i 2021.

Artikkelen er flere år gammel.

Det viser en mulighetsstudie laget av rådgivingsselskapet Rambøll som ble presentert onsdag.

– Anlegget bærer preg av at det ble bygget i 1992. Vi har gjort en del investeringer de siste årene, men for et VM kreves det et nytt anlegg sammenlignet med det vi har i dag, sier Morten Wolden, kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim.

Trondheim arrangerte verdensmesterskapet på ski i Granåsen i 1997, og ønsker å gjøre det samme i 2021. Men før det kan skje må det altså gjøres nye investeringer i anlegget.

Nye bygninger og tribune

Morten Wolden sier at det trengs et nytt arenabygg på langrennsstadion, i tillegg må det gjøres ting i hoppbakken.

– Blant annet vil vi bygge nye tribuner på den siden der det ikke er sitteplasser i dag. Vi vil bygge et nytt arenabygg for hopp, og så ønsker vi å lage et nytt nasjonsområde for hopperne der de og publikum kommer tettere på hverandre under et arrangement.

I tillegg er parkeringsplassen i Granåsen i svært dårlig stand.

– Den må uansett oppgraderes, uavhengig av et VM eller ikke.

Han sier at kommunekassen i Trondheim ikke skal ta hele regningen.

– Kulturdepartementet går inn med spillemidler på 50 prosent på deler av anlegget, og så må vi se på alternative måter å bygge ut anlegget på.

– Ser veldig, veldig bra ut

Kommunalråd Yngve Brox fra Høyre mener studien ser bra ut med tanke på et nytt verdensmesterskap i Trondheim.

– Etter mitt syn ser det relativt sett rimelig ut. Og det ser veldig, veldig bra ut for VM på ski i 2021.

– 800 millioner er fryktelig mye penger. Men da skal du huske at vi får mange anlegg som byen uansett trenger, og så vil staten være med å betale halve gildet. Dette er fantastiske muligheter for byen, sier Brox.

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.