Nye Granåsen vil koste nær 800 millioner

Skianlegget i Granåsen i Trondheim må oppgraderes for nesten 800 millioner kroner for å være i topp stand til et VM i 2021.

Skianlegget i Granåsen i Trondheim må oppgraderes for nesten 800 millioner kroner for å være i topp stand til et VM i 2021.

Det viser en mulighetsstudie laget av rådgivingsselskapet Rambøll som ble presentert onsdag.

– Anlegget bærer preg av at det ble bygget i 1992. Vi har gjort en del investeringer de siste årene, men for et VM kreves det et nytt anlegg sammenlignet med det vi har i dag, sier Morten Wolden, kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim.

Trondheim arrangerte verdensmesterskapet på ski i Granåsen i 1997, og ønsker å gjøre det samme i 2021. Men før det kan skje må det altså gjøres nye investeringer i anlegget.

Nye bygninger og tribune

Morten Wolden sier at det trengs et nytt arenabygg på langrennsstadion, i tillegg må det gjøres ting i hoppbakken.

– Blant annet vil vi bygge nye tribuner på den siden der det ikke er sitteplasser i dag. Vi vil bygge et nytt arenabygg for hopp, og så ønsker vi å lage et nytt nasjonsområde for hopperne der de og publikum kommer tettere på hverandre under et arrangement.

I tillegg er parkeringsplassen i Granåsen i svært dårlig stand.

– Den må uansett oppgraderes, uavhengig av et VM eller ikke.

Han sier at kommunekassen i Trondheim ikke skal ta hele regningen.

– Kulturdepartementet går inn med spillemidler på 50 prosent på deler av anlegget, og så må vi se på alternative måter å bygge ut anlegget på.

– Ser veldig, veldig bra ut

Kommunalråd Yngve Brox fra Høyre mener studien ser bra ut med tanke på et nytt verdensmesterskap i Trondheim.

– Etter mitt syn ser det relativt sett rimelig ut. Og det ser veldig, veldig bra ut for VM på ski i 2021.

– 800 millioner er fryktelig mye penger. Men da skal du huske at vi får mange anlegg som byen uansett trenger, og så vil staten være med å betale halve gildet. Dette er fantastiske muligheter for byen, sier Brox.

Video fra Trøndelag

Organisasjonen Livsglede for eldre utvider og får med seg idrettslag og butikker på dugnaden.
Einar Armann tok saga i egne hender.
Denne helgen ble det arrangert en audition av det litt mer spesielle slaget. Trøndelag Reiseliv vil nemlig bruke dyr i sin nye kampanje for å få turister til Trøndelag.