NRK Meny
Normal

Rekonstruksjon av fatal pågripelse

Politiet gjennomførte søndag en rekonstruksjon av pågripelsen som endte med at en 48 år gammel afrikansk mann døde i Trondheim.

Offentlig servicekontor Østbyen Trondheim
Foto: NRK

Ni personer deltok i rekonstuksjonen, deriblant de fire politimennene som skulle arrestere mannen. Regionleder ved Spesialenheten for politisaker tror befaringen kan gi verdifulle opplysninger.

Politigrep sentralt

- Vi har fått illustrert mange av de opplysningene vi har fått, slik at disse er lettere å forstå og lettere å sette i sammenheng. Blant annet har vi selvfølgelig lagt vekt på ulike grep som har blitt brukt under pågripelsen og forsøkt å få tatt bilder av disse, slik at det er mulig både for rettsmedisinere og andre å se om dette kan ha vært medvirkende til dødsfallet, sier Opdahl.   

Pågikk i ni timer

 

Minnemarkering
Foto: NRK

Et stort område på Nedre Elvehavn i Trondheim var søndag formiddag sperret av. Den ni timer lange rekonstruksjonen ble ledet av Kripos, og kan gi svar på hva som skjedde da en 48 år gammel nigerianer døde under en pågripelse 7. september i år. Befaringen fant sted inne på Østbyen servicekontor og utenfor hvor pågripelsen skjedde.

Ifølge Opdahl er det greit nok med gode rapporter skrevet av erfarne etterforskere, men å se folk vise hva de har sett bedrer evnen til å forstå.

Sammenligner

Spesialenheten går nå gjennom rundt 40 politiforklaringer i tillegg til opplysninger av teknisk karakter. Disse skal ses i sammenheng med rekonstruksjonen og den endelige obduksjonsrapporten som ventes om en måned.