NRK Meny
Normal

Publikumsrekord ved Haukvatnet

Høstdagen ved Haukvatnet på Byåsen i Trondheim smadret sin gamle deltakerrekord da arrangementet søndag samlet rundt 2000 personer.

Haukvatnet
Foto: Rikke Johannessen

Høstdagen, som ble arrangert for 25. år på rad, er nå ett av Norges største kombinerte frilufts- og idrettsarrangementer som er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Aktivitetene er lagt til Haukvannet og den 2.3 kilometer lange og godt tilrettelagte løypa rundt vannet.

Under årets arrangement fikk deltakerne blant annet prøve seg i fekting, kano, kajakk, fiske, bueskyting, skyting, klatring, lassokasting, boccia, familieorientering, natursti og stående padling.

Høstdag ved Haukvatnet
Foto: Rikke Johannesen

Friluftslivets uke

Arrangementet er en del av den landsomfattende friluftslivets uke som holdes mellom 3. og 11.september. Også i Oppdal, Levanger, Steinkjer, Skorovass og Namsskogan var det lignende arrangement.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.