Politikvinne truffet av vådeskudd

I dag litt før klokka 12.30 ble det avfyrt et vådeskudd i lokalene til Politiet i Namsos og Fosnes.

Vådeskudd Namsos politi

Politikvinne truffet av vådeskudd på politikontoret i Namsos.

Foto: Terje Ness

Våpenet som ble avfyrt var en pistol. En kvinnelig politibetjent ble truffet i leggen av et skudd.

Den skadde politibetjenten er under behandling ved sykehuset i Namsos. Politiet opplyser at skadene hennes vurderes som moderate. Både den skadde kvinnen og de ansatte ved Politiet i Namsos og Fosnes blir ivaretatt i henhold til politidistriktets HMS-rutiner.

Etterforskes av Spesialenheten

Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker, avdeling Midt-Norge og Nord-Norge. Regionleder for enheten, Halvor Hjelm-Hansen, bekrefter at de har fått informasjon om saken, og at de har besluttet å sette i verk etterforskning. Hjelm-Hansen bekrefter at det har blitt avfyrt et vådeskudd inne i politihuset.

– Vi vet at det har skjedd mens to polititjenestepersoner har vært til stede. Skuddet traff den ene i leggen. Foranledningen til hendelsen er noe av det vi ønsker å etterforske, sier Hjelm-Hansen. Han sier Spesialenheten begynner med avhør og tekniske undersøkelser allerede fredag.

To kriminalteknikere fra Nord-Trøndelag politidistrikt har fredag ettermiddag kommet til Namsos, og begynner etterforskningen.

Det har i løpet av året vært en rekke episoder med vådeskudd i politiet. I regionen er det registrert seks saker som kan betraktast som vådeskudd siden 2014. Fire av dem er i Trøndelag. Av de seks sakene har ingen ført til personskade, opplyser Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten for politisaker.

23 vådeskudd på ett år.

Politihuset i Namsos

Politihuset i Namsos.

Foto: Terje Ness