NRK Meny
Normal

Politiet: – Jeg satt egentlig og ventet på smellen

Under en utrykning til en trafikkulykke på Hitra var politiet veldig nær en viltpåkjørsel.

Politiet var på utrykning til Hitra da det holdt på å gå galt.

Politiet var oppmerksom på faren og klarte akkurat å manøvrere seg unna. Videoen er hentet fra politiet i Orkdal, Skaun, Agdenes, Meldal, Hemne og Snillfjords Facebookside.

– Det var et hasteoppdrag og vi satt og fulgte med begge to. Plutselig så jeg så to dyr i veikanten, forteller politibetjent ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor Viggo Hansen til NRK.

Hansen og makkeren var på vei til en trafikkulykke på Hitra, da ett av dyrene plutselig løp ut i veien.

– Jeg satt egentlig og ventet på smellen og dyret på panseret, men det gikk akkurat bra. Vi hadde hendelsen friskt i minne resten av turen, forteller Hansen.

– Dette er det nærmeste jeg har vært påkjørsel av dyr, men vi har hatt påkjørsler med den andre bilen, fortsetter han.

Det første vi tenker på

Hendelsen ble filmet av politipatruljen i forrige uke og senere lagt ut på politiet i Orkdal, Skaun, Agdenes, Meldal, Hemne og Snillfjords Facebookside.

Dyr langs veikanten er ifølge politibetjenten det klart største farepotensialet for dem når de kjører utrykning på fv. 714.

– Vi ser på det som den største faren utover den veien. Når vi får en utrykning, så er dyr langs veikanten det første vi tenker på, sier Hansen

Så flere hundre dyr på turen

Politiet får ukentlig inn utrykninger på fylkesveg 714 ut til Hitra. Veien som også blir kalt «Laksevegen», går mellom Stokkhaugen i Orkdal og Hellesvik i Frøya.

Utrykningen natt til torsdag i forrige uke gikk over 11–12 mil hver vei.

Vi så sikkert flere hundre dyr i løpet av turen og jeg vil tror det er mange andre som kjenner seg igjen, sier han.