NRK Meny
Normal

Gir seg ikke før de finner gjerningsmennene

Politiet er sikre på at de skal klare å ta de maskerte mennene som banket opp en mann i 60-åra i Oppdal fredag.

Per Christiansen

Politiførstebetjent Per Christiansen ber om hjelp fra publikum til å finne de som banket opp en mann i 60-åra i Oppdal. – Vi er ganske sikre på at vi kommer til bunns i denne saken, sier han til NRK.

Foto: Opdalingen

Onsdag ble voldsofferet skrevet ut fra sykehuset, etter å blant annet ha blitt operert for brudd i kjeven.

Det var fredag i forrige uke at to maskerte menn angrep mannen i hans eget hjem i Oppdal.

– Det er utøvd grov vold, der de har brukt gjenstander til å blant annet slå mot hodet til fornærmede. Vi vet av erfaring at det ofte kan gå veldig galt, og det fort kunne ha blitt en annen siktelse enn grov vold, sier politiførstebetjent Per Christiansen til NRK.no.

– Ikke tilfeldig at de angrep akkurat han

Politiet jobber hardt for å finne ut hvem som står bak volden, men kan berolige andre innbyggere i Oppdal om at offeret neppe var tilfeldig valgt.

– Personene som har utøvd volden var tydeligvis fulle av aggresjon, og det blir man ikke uten grunn.

Mannen i 60-åra er allerede avhørt to ganger, og kan vente seg flere avhør når han nå kommer tilbake til Oppdal fra sykehuset.

– Han har foreløpig forklart at han ikke har mistanke om hvem som har gjort dette mot ham, og at han heller ikke vet noe om motivet. Det får så være. Vi er helt sikre på at gjerningsmennene har hatt et motiv. Dette er ikke noen som har gått feil og gjort dette uten grunn, sier Christiansen.

– Noen må ha sett noe

Politiet har etterlyst en mørk Volvo stasjonsvogn som var i boligområdet på Brennhaugen rundt tidspunktet der mannen ble angrepet fredag kveld.

Én arbeidsdag etter at de gikk ut med etterlysninga sitter de nå på en "håndfull" henvendelser fra tipsere, men ingen som har ført dem nærmere den aktuelle bilen.

Samtidig er de sikre på at noen sitter på opplysninger som kan hjelpe dem i etterforskninga.

– Det skjedde i et boligområde med mange hus og mye folk. Selv om det skjedde midt i gullrekka på en fredagskveld, så er jeg sikker på at noen har luftet en hund, trimmet eller kjørt forbi i det aktuelle tidsrommet.

– Om de selv ikke synes at det har så veldig stor betydning, så kan de i hvert fall ta kontakt med oss slik at vi får tatt oss en prat, og så får vi avgjøre om det er av betydning eller ikke, sier politiførstebetjenten.

– Vi gir ikke opp

Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, men ifølge politiet det liten sjanse for at de slipper unna den alvorlige voldshandlingen.

– Vi gir ikke opp, tvert imot. Vi er ganske sikre på at vi kommer til bunns i denne saken, sier Christiansen.

Folk som har tips eller informasjon til politiet om denne saken kan kontakte lensmannskontoret på telefon 72 40 48 30.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.