NRK Meny
Normal

Politiet rykket ut til røykekrangel i bil

Politiet måtte rykke ut til håndgemeng i en bil i Grong i Nord-Trøndelag fredag. Bakgrunnen var at svigerfaren i baksetet nektet å stumpe røyken.

Røyking

Røykinga i baksetet skapte så stor irritasjon at enden på visa ble håndgemeng.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det var ved halv sju-tida fredag kveld at politiet måtte rykke ut etter melding om slåsskamp ved en bil like ved bensinstasjonen på Harran i Grong.

Svigerfar nektet å stumpe røyken

Det var tre personer som var på tur hjemover til Stokmarknes som hadde blitt uvenner. De tre var et ektepar og en svigerfar i baksetet. Svigerfar hadde røkt i bilen, noe som irriterte den yngre generasjonen mer og mer. Til slutt stanset de bilen.

– Røykinga i baksetet skapte så stor irritasjon at enden på visa ble håndgemeng, både inne i bilen og utenfor, sier operasjonsleder Morten Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Må ta toget

Slåssingen og krangelen endte med at svigerfaren ble bannlyst fra bilturen nordover.

– Han fikk ikke være med videre i bilen, så løsningen ble at han må ta toget til Bodø. Politipatruljen kjører han til Grong stasjon, sier Evensen.

Men også på NSB er det røykeforbud så hjemreisen vil fortsatt bli vanskelig for den eldre mannen – det er dessuten langt fra Bodø til Stokmarknes.

Innom legevakt

Før svigerfaren reiste videre var han innom legevakta i Grong. Han hadde fått seg et kutt i panna under tumultene.

Operasjonslederen vet ikke om noen av partene vil anmelde saken, men opplyser at både ekteparet og svigerfar ble bøtelagt for ordensforstyrrelse.