NRK Meny
Normal

Politiet kjørte over sovende kvinne

Kvinnen som ble påkjørt av en politibil i Verdal, lå og sov utenfor garasjen da politiet rykket ut. Der ble hun overkjørt av både fram- og bakhjul før politibilen stoppet.

Ulykke Verdal

Den overkjørte kvinnen fikk lettere skader. Politimannen som kjørte er ikke fratatt førerkortet. Nå vil Spesialenheten undersøke om det var mulig for sjåføren å se den liggende kvinnen.

Foto: Terje Næss

Det var i forbindelse med en utrykning like etter midnatt kvinnen ble påkjørt. Hun var ved bevissthet da hun ble kjørt til sykehuset med ambulanse. I følge Trønder-Avisa fikk kvinnen kun lettere skader, og ble utskrevet fra Sykehuset Levanger mandag formiddag.

Nå etterforsker Spesialenheten saken.

– Vi avhørte partene i går, og vi fikk hentet inn de tekniske opplysningene. Blant annet videoopptak fra hendelsen og tekniske spor, sier etterforskningsleder Thomas Nordberg i Spesialenheten.

Vet ikke hvorfor hun ligger der

Etterforskningslederen forteller at videoopptakene viser at en ung dame tilsynelatende ligger og sover ved utkjørselen til politiets garasje i Verdal.

– Så kommer det en tjenestebil kjøernde ut av denne garasjen, sier Nordberg

– Blir hun overkjørt med både fram- og bakhjul?

– Det ser slik ut ja, sier etterforskningslederen.

– Var kvinnen beruset?

– Vi har ingen sikre formeninger om hennes tilstand, og vi ønsker ikke å spekulere i det. Vi har avhørt fornærmede etter ulykka, og har ingen klar formening om hvorfor hun ligger der, sier Nordberg.

Får beholde førerkortet

Politimannen som kjørte over kvinnen har ikke blitt fratatt førerkortet etter hendelsen. Spesialenheten vil først undersøke om det faktisk var mulig å se kvinnen.

– Vi ønsker å få på det rene om tjenestemannen rent objektivt sett har hatt mulighet til å se denne liggende kvinnen, sier Nordberg.

Sjåføren har selv forklart at han ikke såg damen.

– Hvilken forklaring har hun selv på det som har skjedd?

–Vi ønsker ikkke å gi ut noen detaljer om det. Vi forsøker å finne ut hvordan dette kunne skje, sier etterforskningslederen fra Spesialenheten.