Hopp til innhold

Politiaksjon på skole i Trondheim etter trusselmelding

En elev la ut våpenbilder på sosiale medier med trussel om skyting på en skole i Trondheim.

Trondheim

Det var forebyggende avdeling på Sentrum politistasjon som fikk meldingen først. Operasjonssentralen fikk melding om trusselen 09:37.

– Politiet fikk melding om en elev som hadde sendt en snap til en medelev om skyting på skolen som visst nok skulle skje i morgen, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm til NRK.

– Elevene utenfor fare

Foreldrene til elevene ved skolen er varslet med denne meldingen:

«Hei, vi har fått en trusselmelding som har gjort oss bekymret nok til at vi har tatt kontakt med politiet. Avsender er identifisert, og er tatt hånd om av politiet. Elevene er trygge og var aldri i noen fare. Ledelsen tar kontakt med alle elever. Mvh skoleledelsen»

– Vi sendte flere patruljer til skolen for å få tak i denne eleven som vi tok med inn til politistasjonen. Forebyggende avdeling har tatt seg av vedkommende sammen med foresatte, sier Bergstrøm.

Må ta det på alvor

Politiet foretok ingen evakuering av elevene ved skolen, og rektor ved skolen forteller at eleven mottok beskjeden om trusselmelinga med fatning.

Ifølge politiet skal ikke meldingen ha vært alvorlig ment fra elevens side.

– Vi er nødt til å ta denne typen meldinger på alvor, uansett hvordan det var ment i utgangspunktet. Derfor tok vi kontakt med forebyggendegruppa i politiet som igjen tok sine vurderinger, sier rektor ved skolen til NRK.