NRK Meny
Normal

Parkeringsetaten klager på lege

Parkeringsetaten mener en lege i Trondheim skriver unøyaktige legeattester for pasienter som søker handikapp-parkering. 

P-skilt for handikappede
Foto: NRK.

Nå ber Trondheim parkering Helsetilsynet granske legen.

Etaten ber Helsetilsynet vurdere om legeattestene en trondheimslege skriver ut for sine pasienter er i strid med forskriftene.

Legen har flere ganger gitt ukorrekte opplysninger om pasienter som søker parkeringskort for handikapp-plass.

- Kortene må fordeles rettferdig

Det er svært viktig at opplysningen er så korrekte som mulig, sier fungerende direktør i parkeringsetaten, Endre Olav Østgård.

Parkeringsautomat
Foto: Scanpix

 

- Kortene er et knapt gode som vi prøver å fordele etter beste evne og rettferdighet. Vi er opptatt av at kun de som har rett til det får dem, og ingen andre.

I dag er det 1300 personer i Trondheim som har parkeringskort for handikapp-plass. I tillegg til å benytte disse, har de også anledning til å bruke kommunens vanlige parkeringsplasser uten å betale avgift. Av alle som søker handikapp-plass får rundt 75 prosent innvilget søknaden.

- En del leger slurver

- Det er to ting du må oppfylle. Det ene er det medisinske, her er det blant annet diagnoser som teller. Det andre er hvilket parkeringsbehov du har, sier Østgård.

Den medisinske delen krever legeattest. Men det er ikke alltid legene gjør en like god jobb.

- Generelt har vi gode erfaringer, men en del leger slurver og dermed blir det feil resultat. Hvis det er mangelfullt kan det gå i disfavør for søkeren, men oftest er det omvendt. Legen overdriver til en viss grad problemet, sier Østgård.

Ikke unikt tilfelle

Saken som nå sendes Helsetilsynet i Sør-Trøndelag er så tvilsom at parkeringsetaten ikke vil behandle den. Og det er ikke første gang trondheimslegen søker om parkeringstillatelse for pasienter på ukorrekt grunnlag.

- Når vi mistenker en lege for å slurve med helseopplysningene, er det vårt ansvar å rapportere til Helsetilsynet, mener fungerende direktør i parkeringsetaten, Endre Olav Østgård.

Helsetilsynets nettside
Foto: Torvild Sveen / NRK