NRK Meny
Normal

Pågrep geværmann i Verdal

Politiet i Verdal har pågrepet en mann i 30-årene som ble sett med et luftgevær ved Havnekrysset onsdag morgen.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen gikk rundt med et luftgevær i sentrumsområdet i Verdal onsdag morgen

Meldingen kom inn til politiet i 06.45-tida, og vedkommende skal da ha gått i retning Verdal sentrum med geværet på ryggen.

Flere meldinger

Politiet fikk flere meldinger fra folk som har sett mannen.

– Vi har nå funnet et luftgevær som mannen har satt fra seg, og situasjonen er ikke så dramatisk som de første meldingene kunne tyde på, sier politiets operasjonsleder Rune Reinsborg til NRK i 07.30-tida.

Politiet fant geværet ved en bensinstasjon i sentrum, og arresterte mannen i hans eget hjem i 08.15-tida. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser politiet.

Ruspåvirket

– Mannen var ruspåvirket da vi pågrep han og han er en gammel kjenning av oss, forteller Rune Reinsborg til NRK i 08.35-tida.

Luftgeværet kan på avstand lett forveksles med et militært våpen.

– Jeg skjønner at publikum reagerer når de ser dette, og tar kontakt med oss. Men vi vet foreløpig ikke hvorfor mannen gikk rundt med luftgeværet på ryggen, opplyser Reinsborg.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.