Hopp til innhold

På disse plassene er konkurransen størst

Det ser ut vil å bli mest kamp om plassene som venstre back og høyre kant på Tidenes Rosenborg-lag. Du kan være RBK-trener for en dag og sette opp ditt Rosenborg-lag her.

Stig Inge Bjørnebye i kamp med en LSK-spiller

Stig Inge Bjørnebye i kamp med en LSK-spiller under cupfinalen i 1992

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Tidenes Rosenborg-lag blir kåret i forbindelse med seriestarten, og det er ennå god tid til å sette opp ditt lag.

Bergdølmo og Brattbakk leder knapt

Det er mest kamp om plassene venstreback og høyre kant. På venstre backen har Stig Inge Bjørnebye og André Bergdølmo knivet om plassen hele tiden. Bjørneby ledet lenger, men nå er det Bergdølmo som har kapret plassen. Mikael Dorsin følger heller ikke langt bak.

Jan Derek Sørensen ledet lenge kampen om plass på venstre kant. Før den tid hadde Karl Petter Løken plassen. Akkurat nå er det Harald Martin Brattbakk som har tillit hos flertallet av de mer enn 1 100 som har satt opp sine RBK-lag.

Som keeper ar Ola By Rise i ledelsen, men forspranget er ikke større enn at utfordrerne Arni Gautur Arason og Geir Karlsen kan komme tilbake.

LES: Sett opp ditt drømmelag

Midstopperparet Hoftun og Bratseth

Egil Drillo Olsen og Rune Bratseth

Rune Bratseth er en av favorittene på midtstopper-plassen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

De aller fleste ønsker seg Erik Hoftun og Rune Bratseth som midtstopperpar på tidenes RBK-lag. RBK-profiler som Vidar Riseth og Trond Sollid står også på en del lag.

Rune Bratseth synes det er veldig stas å være en av favorittene.

– Det er artig å bli stemt frem i en sånn sammenheng, sier Bratseth.

En midtbane med Roar Strand, Bent Skammelsrud og Ørjan Berg har støtte fra mange, men Bent blir utfordret på sentral midtbane av Antony Annan og Sverre Brandhaug.

Midtstopperlegenden tror at mange legger vekt utenlandsspill. Både Skammelsrud, Ørjan Berg, Mini, Vegard Heggem, Stig Inge Bjørnebye og han selv har gjort det godt i utlandet.

– De som har vært gode i utenlandet har bevist noe ekstra. Ikke bare har de vært god for Rosenborg, men de har også vist at de kan lykkes i andre klubber, sier Bratseth.

LES: Dette er Kjernens drømmelag

Bratseth: - Savner Carew

John Carew er ikke med på listen på grunn av for få kamper for Rosenborg. Grensen for å komme med er 40 kamper og Carew har bare 17. Rune Bratseth synes Carew skulle fått plass på laget likevel.

– John Carew hører med på det laget. Jeg ville spilt skeiv 4-3-3 med Odd Iversen og John Carew på topp. Det er en fantastisk duo med veldig gode fysiske forutsetninger. Om de hadde fungert sammen er en annen sak, sier Bratseth.

Odd Iversen og Mini er bankers

Det ser ikke ut til å være noen tvil om at Odd Iversen og Mini Jakobsen kommer med på Tidenes RBK-lag. Det betyr at Harald Martin Brattbakk og Steffen Iversen må finne seg i å være reserver denne gangen.Brattbakk er forøvrig "første reserve" på alle plassene i angrepet.

Strand og Brandhaug

På midtbanen går Rune Bratseth for en blanding av gammel og ung.

– Jeg vi ha med Harald Sunde fra 60 og 70-tallet. Sverre Brandhaug som var med på å bryte barrierer på 80-tallet og evighetsmaskinen Roar Strand fra 90-tallet, sier Bratseth.