Overgrepsbilde-siktet løslates fra varetekt

En 39-åring siktet for lagring av overgrepsbilder av barn, løslates fra varetekt i dag. Mannen er siktet i den store overgrepsbilde-saken som er rullet opp i Trøndelag.

Overgrepsbilder politi

Overgrepsbilde-saken som er rullet opp i Trøndelag er omfattende.

Foto: NRK

Mannen ble pågrepet av politiet og varetektsfengslet for to uker siden, siktet for lagring av overgrepsbilder.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

39-åringen som nå løslates skal ha drevet med noe chattevirksomhet på nettet, men ifølge kjennelsen fra tingretten skal ikke bildene ha vært av den groveste art. 39-åringen har hele tiden nektet straffskyld.

Mannens forsvarer Torfinn Svanem, bekrefter til adressa.no at klientens hans blir løslatt.

Flere fremstilles for fengsling i dag

Til sammen er nå seks menn i Trøndelag og to menn andre steder i landet pågrepet i det som omtales som den største overgrepsbilde-saken i Trøndelag noen gang.

En 34 år gammel mann ble pågrepet onsdag, og siktet i den samme saken. Han skal fremstilles for varetektsfengsling i dag.

– Grunnlaget for siktelsen for denne mannen er det samme som for de andre som er pågrepet i denne saken. Og det er for oppbevaring av barnepornografisk materiale, sa politiadvokat Heidi Melø til NRK onsdag.

To av dem som ble varetektsfengslet i dette sakskomplekset for to uker fremstilles på nytt til forlenget varetekt i dag torsdag.

Stort omfang

Ifølge politiet dreier dette seg om forbindelser på nettet. Det skal ikke ha vært fysisk kontakt mellom mennene som er pågrepet og siktet i saken, men de har alle oppsøkt det samme miljøet.

– Det dreier seg om besittelse og deling av millioner av bilder og flere tusen filmer av barn helt ned i spedbarnsalder. Dette er svært grovt materiale, sa politiadvokat Marianne Høyer til NRK tidligere i juni.

Alle er siktet etter straffelovens paragraf 204a, for å ha mottatt, delt og regelmessig ha gjort seg kjent med straffbart overgrepsmateriale.