NRK Meny
Normal

Opprettholder terrorberedskapen

Søndag ettermiddag kom det frem at terrortrusselen mot Norge er noe redusert. Fungerende politimester i Sør-Trøndelag sier at de vil opprettholde terrorberedskapen i fylket.

Moholt

Harald Moholt sier at beredskapen og tiltakene i fylket blir opprettholdt.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Vi utfører de samme tiltakene som vi startet med for noen dager siden, sier fungerende politimester i Sør-Trøndelag politidistrikt, Harald Moholt.

LES OGSÅ: Trusselen er noe redusert

Gjennomføring av grensekontroll og mer tilstedeværelse av bevæpnet politi er blant tiltakene som har blitt satt i gang. Fungerende politimester tok på torsdag en avgjørelse om at alle patruljer i distriktet er bevæpnet inntil videre.

– De tiltakene vi har iverksatt retter seg mot innfartsårer fra utlandet, sentrale trafikknutepunkter og på plasser hvor det samles mange mennesker, sier Moholt.

LES OGSÅ: Økt beredskap i Trøndelag

– Vi er forberedt

Den fungerende politimesteren var søndag ettermiddag i et møte med PST. Han ville ikke konkret si hva som kom fram på dette møtet.

– Det er informasjon som vi legger til grunn når vi nå velger å opprettholde tiltakene, forteller Moholt.

Moholt vet ikke hvor lenge den økte terrorberedskapen blir opprettholdt.

– Det er politidirektoratet som tar hånd om det, vi følger de meldingene som kommer der ifra. Vi vet ikke hva trusselen består i, og hva som er målet for et eventuelt angrep. Vår oppgave er å vise allmennheten og eventuelle terrorister at vi er forberedt, at vi venter de og at de har mistet overraskelsesmomentet.

Luftrommet over Bergen ble i går stengt på grunn av store folkemengder i Bergen denne helgen. Den fungerende politimesteren sier at dette ikke vil skje i Trondheim nå under Olavsfestdagene. Han sier at folk ikke trenger å føle seg redde.

– Det er det ingen grunn til. Politiet sikrer tryggheten til folk, så vi regner med at folk føler seg trygg.

Vil fremdeles ha tips fra publikum

Harald Moholt forteller at de har fått inn et tosifret antall tips de siste dagene.

– Tipsene går hovedsakelig på det folk observerer som uvanlig. Uvanlige situasjoner og uvanlige hendelser, forteller den fungerende politimesteren.

Han oppfordrer folk til å fortsette å komme med tips til politiet.

– Vi vil fremdeles ha tips fra publikum. De tispene vi har fått fra publikum har vært nyttige. Det er grunn til å varsle politiet slik situasjonen er nå, og det bør folk fortsette med, sier Harald Moholt.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.